Bas Klein Haneveld na bewogen dag tweede in ONK Enduro in Ouffet

Bas Klein Haneveld enduro OuffetHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Ouffet een bewogen dag gekend. Klein Haneveld kwam in aanraking met een auto maar liep hierbij gelukkig geen blessures op en kon zijn weg vervolgen. De rijder uit Vorden reed verder een hele sterke wedstrijd en wist als tweede in de E1 klasse over de finish te komen.

De club had twee mooie specials uitgezet. De eerste proef was uitgezet op een maisland, met een harde en stoffige ondergrond. De andere proef was een technische endurotest met wortels, klimmetjes en afdalingen. Bas begon gedreven aan de eerste proef maar was helaas iets te gretig waardoor hij twee schuivertjes maakte en dus een aantal seconden liet liggen. Ondanks dit was zijn tijd niet slecht ten opzichte van de concurrentie.

Helaas kreeg Bas op de route tussen de eerste en tweede proef te maken met een ongeluk met een auto. Bas kwam uit een zandweg en moest een weg oversteken. Hier stonden twee marshalls die Bas lieten stoppen. Toen de auto voorbij kwam, lieten de marshalls Bas erdoor maar omdat er van de andere kant nog een auto kwam, raakten ze elkaar. ‘’Ik heb de auto nooit gezien, mede omdat ik domweg vertrouwde op de marshall. Gelukkig had ik geen schade en heb er alleen een blauwe elleboog aan over gehouden. Na wat gebakkelei met de autobestuurder heb ik mijn weg weer kunnen vervolgen en kon gelukkig nog op tijd bij de volgende TC komen zodat ik geen straftijd pakte,’’ vertelt Bas Klein Haneveld.

Bas kon het ongeluk gelukkig goed van zich af zetten en kon in de proeven geconcentreerd blijven pushen. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweede plaats in het Open Nederlands Kampioenschap E1, met een achterstand van slechts zes seconden op de snelste man. In de scratch legde de rijder uit Vorden beslag op een achtste plaats.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro staat Bas nu op een tweede plaats. In de komende weken zal hij zich voor gaan bereiden op de volgende wedstrijd om het ONK Enduro in Hellendoorn, welke op 13 oktober op het programma staat.