Noord Holland enduro groep: Fesh, Fesh in Hellendoorn

Tijs Slooten in vogelvlucht 2018We zijn van start, voor de 2e helft van het (te korte) Enduro seizoen. En wat was dit een unieke wedstrijd. Bijzonder door de enorme droogte van afgelopen tijd en dus stof… zowel op de verbinding route als op de crossproeven was het stof stof en nog eens stof. Enkele typeerde de ondergrond als de ”de fesh, fesh van Hellendoorn”.
Onder enorme, voor Enduro begrippen, warme omstandigheden werd één van de zwaarste Nederlandse Enduro’s verreden. Stof is, zo als velen van jullie zullen weten, veel moeilijker te rijden dan in een beetje prut.
Dat het moeilijk en zwaar was blijkt wel uit het hoge percentage uitvallers. Vooral bij de Nationalen was het een slagveld. Laten we eens kijken hoe de Noord Hollanders het er vanaf hebben gebracht.
Bij de E2 hebben we Michel Hoenson die de clubkleuren verdedigd. Michel leek af te stevenen op een 6e of 7e plek. Wat in het E2 geweld gewoon een topprestatie is. Helaas sloeg de pechduivel toe en Michel zag een goede klassering aan de horizon verdwijnen.
De Brouwer-motoren-rijder geeft echter nooit op. Wist het euvel te repareren en reed keurig naar de finish. Zonder strafminuten. Een knappe prestatie!

Bij de E3 hebben we een herintreder. De Heintje Davids van de Enduro en trainer van de geblesseerde Lars Griekspoor stond weer aan de start bij de E3. Met een glimlach van oor tot oor (de hele dag) bewees Christiaan Dignum nog altijd een fantastische rijder te zijn. Met een totaal tijd van 1,24.07 doe je gewoon goed mee.
Bij de goedgevulde N1 klasse bewees Luuk Oud andermaal over bijzondere kwaliteiten te beschikken. Vooral in de 2e proef wist hij het verschil te maken tov Mike Bokslag. Dat bleek de basis voor de dag overwinning. Gefeliciteerd!

Maar, er waren meer Noord-Hollanders. Zo hadden we debutant Rens Veerman. Rens, die 2 weken terug zijn rijbewijs haalde kon gelijk vol gas aan de bak. Helaas, net voor de laatste proef ging Rens eraf. Oorzaak,… .. een lekke band. Gelukkig zonder erg, maar wel met een kleine kater kwam Rens terug bij de bus. Toch zeg ik, knap gedaan! Co (de Wit) is dit jaar goed begonnen. De Husaberg is ingeruild voor een verse KTM en Co komt elke keer blij van de motor. Geniet van elk moment en gaat in ene ook een stuk harder. Met als resultaat, onder het toeziend oog van zijn vader, een keurige 10e plek!

Bij de N2 klasse hebben we 2 rijders. Jim Jimmink, die het rustig aan moest doen. Want, de bollen moeten nog worden geplant. Dus een kleine blessure zou al meer dan lastig zijn. Als je dan rustig aan doet en je wordt 11e,.. dan is dat rustig aan ook maar betrekkelijk. De 2e rijder wordt al weken door zijn vader achter zijn broek aan gezeten omdat hij wat aan zijn conditie moet doen. Maar die staat even in zijn hemd. Als je hier 5e wordt! Onder deze omstandigheden… Dan is het allemaal zo slecht nog niet met die conditie. Tijs Slooten heeft zonder twijfel een geweldige wedstrijd gereden. Een mooi resultaat na een dag hard werken.

Bij de NV40 hadden we Frank Ligthart gelukkig weer aan de start. Helaas duurde de enduro slechts 1 proef. Een kapotte bougie bleek de oorzaak. Wie ook al snel aan de kant stond was Ron Bruin. We zijn ondertussen bij de NV 50 klasse. Ron was gevallen op een stuk verbinding en had wat ribben malheur. Zodanig dat hij afzag van verder rijden. Maar de sportieve rijder uit Winkel hielp ondertussen nog wel een andere onfortuinlijke rijder. Kijk dat is Enduro, strijden,.. maar als je kan help je elkaar.

Marcel Piek is, in zijn voorbereiding op de aankomende Dakar, goed bezig. Rijdt zijn Enduro’s en doet met het zelfde gemak nog even een off road(Lichtenvoorde) erachteraan. De droom, om Dakar te rijden, moet en zal verwezenlijkt worden. Denken jullie nu, ik zou Marcel wel willen helpen. Alle hulp is welkom. Als bijna laatste hebben we dan nog Martien Jimmink. Ook Mart is volop in de voorbereiding voor Le Dakar 2019. Heeft deze extreme enduro met een rally motor gereden. En dat viel niet altijd mee. De doorgang bij het kippenhok werd bijvoorbeeld bemoeilijkt door de hoogte van de kuip. Die het dak raakte. Het was “martelen” aldus Mart. Maar goed trainen is trainen en dus ging Mart na de wedstrijd op de motor naar huis. Zitvlees kweken. Als aller aller laatste, Maico Tesselaar, de Yamaha rijder leek het leuk weer een keer een endurootje mee te pakken. Dat heeft hij geweten. De dag erna was zelfs lopen een uitdaging.
Kortom, het was weer een prachtige dag. Geweldige omstandigheden helemaal voor het publiek Een dikke pluim voor de organisatie en tot volgende week in Harfsen.

FOTO : Tijs Slooten in vogelvlucht. Met dank aan Spenduro.nl

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Drukwerk, vlaggen, kleding, event dressing & more