Bas Klein Haneveld derde in ONK Enduro in Hellendoorn

bas-klein-haneveld-hellendoornHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op een derde plaats geeindigd in de E1 klasse. Bas had de hele dag een goed gevoel op de motor maar kon geen vuist maken tegen de twee kopmannen waardoor hij op een derde plaats eindigde!
De wedstrijd in Hellendoorn was weer de eerste enduro van het naseizoen. Bas had zich voorbereid op deze wedstrijd en had er veel zin in. De club had drie zware proeven uitgezet in een route van 85 kilometer. Omdat het op zaterdag erg warm was en de grond behoorlijk droog is, ontstond er veel stof.

Het rijden ging gelijk vanaf het begin af aan lekker en hij kon de hele dag blijven pushen. Wel merkte hij tegen het einde van de derde ronde dat hij mede door de warmte wat moe begon te worden.

Bas sloot de dag af op een derde plaats in de E1 klasse. ‘’Ik moest hier tevreden mee zijn, er zat niet meer in. Het gat met de twee kopmannen in mijn klasse was te groot, ongeveer 2,5 minuten. Door de lange proeven zaten we ongeveer op 1 uur en 20 minuten aan proeftijd, wat erg veel is,’’ vertelt Bas.

Aankomende zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Harfsen. Hier zal Bas proberen om korter op de concurrentie te zitten.