Antony Donders ijzersterk vierde in ONK Enduro in Hellendoorn

Laurense Husqvarna-rijder Antony Donders is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op een knappe vierde plaats geeindigd. Donders wist het goede ritme de hele dag vast te houden, wat hem dit mooie resultaat opleverde.
Na de zomerstop was Hellendoorn weer de Nederlandse wedstrijd. Hellendoorn is altijd een zware enduro maar door de droogte en het stof was het nu veel zwaarder dan normaal.

De eerste proef was uitgezet in de zandkuil van Hellendoorn, wat altijd een mooie enduroproef is. Hier ging het rijden de hele dag super alleen in de tweede ronde maakte hij hier een fout waarbij hij buiten de proef belandde en tijd verloor.
De tweede proef was heel krap en technisch. Hier heeft Antony de hele dag weinig risico’s genomen omdat een foutje hier zo gemaakt was.
De dauwpop proef was dit jaar nog langer dan in de voorgaande jaren en deze was vooral in de derde ronde erg zwaar. Hier ging het op een klein schuivertje na in de tweede ronde heel goed.

Commentaar Antony Donders: ‘’Ik heb de hele dag lekker gereden en genoten van het rijden. De hele dag heb ik een goed ritme kunnen houden en ben op een vierde plaats geëindigd in de sterk bezette E2 klasse.’’

Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Harfsen.

Uitslag ONK Enduro in Hellendoorn E2:
1 Wesley Pittens
2 Daan Bruijsten
3 Hans Vogels
4 Antony Donders