Wesley Pittens wint ook het ONK enduro in Harfsen

Foto: Henk TeerinkWesley Pittens van het Yamaha Racing team Pittens heeft zaterdag in Harfsen de E2 klasse van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro gewonnen.
De dag begon voortvarend voor Wesley, die in de proeven snelle tijden op de klok wist te zetten. Met een voorsprong van elf seconden op de tweede man ging hij in de laatste ronde de tweede proef in. Echter in deze proef ging het helemaal mis want hij kwam hard ten val en liep hierbij een krom stuur op. Ook ging er veel tijd verloren waardoor de laatste proef beslissend was of hij wel of niet zou winnen.

Met een achterstand van 2,5 sec op de kopman in zijn klasse en 1 seconde op de tweede man ging hij de proef in. Het was alles of niets en Wesley slaagde erin om een tijd neer te zetten waarmee hij acht seconden sneller was dan de concurrentie en dus als winnaar uit de bus kwam!

Wesley zal deze week de schaafwonden op zijn heup en zijn hand laten genezen zodat hij aanstaande zaterdag weer fit is voor de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem. Met nog drie wedstrijddagen te gaan staat Pittens aan de leiding in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro E2 en in de scratch!

Op zondag staat de bekende Dakar Proloog in Valkenswaard op het programma voor de rijder uit Vorstenbosch.

Foto: Henk Teerink