Noord Holland enduro groep: “Fesh fesh,…ook in Harfsen!”

Michel Hoenson in volle vaart door de bossen van HarfsenWaar we het vorige week hadden over een unieke droge Enduro, hebben we het vandaag wederom over een droge, Enduro. Evenals vorige week in Hellendoorn was het ook in Harfsen een behoorlijke droge en stoffige boel. Filters, waren niet aan te slepen en drinken was net zo belangrijk als adem halen. Maar het leverde natuurlijk wel mooie plaatjes op en spannende wedstrijden.
Zoals altijd gaan we de rijders uit Noord Holland even langs. Om te beginnen met Michel (Hoenson). Michel kende een moeizame dag. Ken je dat, je hebt het idee dat je er alles aan doet en uiteindelijk valt het tegen. Gelukkig is dat maar betrekkelijk! Okay, de top 3 is wel een stukje weg, maar daarachter is het een spannende wedstrijd. Waar kleine foutjes direct worden afgestraft of in je voordeel werken. Een 9e plek was het uiteindelijke resultaat. Toch echt niet slecht met de wetenschap dat er 3 rappe Belgen tussen zaten. En, die Belgen,.. die waren rap.

Eigenlijk moeten die gewoon tussen de Inters starten en niet als 1 blok achter de Inters. De langzaamste Inters worden op de proeven vrij snel ingehaald en dat is voor beide niet handig. Met als gevolg dat ze voor de proef een gat probeerden te laten vallen en zo lang stonden te wachten dat de Nationalen in de knoei kwamen. Maar goed, dit was blijkbaar in België ook zo, alleen dan andersom.

We gaan door en komen Christiaan (Dignum) tegen. Chris geniet en .. is snel. Kan het ontzettend goed vinden met de motor en heeft er dan ook veel plezier in. Ook in deze klasse is de top 3 wel een stukje los van de rest maar daarachter is er een mooie strijd waar Chris zich dapper tussen weet te nestelen. P5 is een prima resultaat.

We gaan door naar de Nationalen en komen als eerste Co (de Wit) tegen. Co begint de dag met een legendarische uitspraak. Waar iedereen in meer of mindere mate een beetje spanning heeft komt Co met “zo,.. we gaan weer een dagje lachen”. En dat doet hij dan ook. Van start tot finish, het is 1 groot feest met Co. En, ontspannen dat hij is. Zelfs zo ontspannen dat hij (vorig jaar nog te vroeg klokte) nu te laat uit klokte. Hoe dat kwam? Na de laatste proef had de Toerenteller een lekker soepje klaar staan. En, ipv eerst uit te klokken, at Co eerst zijn soepje. 3 Minuten straf was het resultaat. Reactie van Co, “het scheelde maar 1 plekje”.

Door naar de spannende N2 klasse. Waar Jim(Jimmink) helaas uitviel met mechanische problemen. De KTM wilde gewoon niet meer aanslaan. In de laatste ronde werd het toch een DNF voor Jim. Erg jammer! Tijs (Slooten) wist het fantastische resultaat van vorige week te evenaren en werd wederom 5e. Geweldig gereden en of het nog niet genoeg was. In de laatste proef wist Tijs er zelfs een 2e tijd uit te persen. Achter de ontketende Jeroen (Klein Kromhof) die 4 minuten los was van de rest. Normaal gesproken zou ik nu iets zeggen over de NV 40 waar we toch de laatste jaren nadrukkelijk aanwezig waren. Helaas door diverse redenen reed er nu,.. niemand.

Dus,.. door met de NV 50. Daar was de pechvogel Marcel(Piek) degene die als eerste uitviel. Marcel raakte met zijn knie een boom en omdat hij volop en de voorbereiding zit voor Le Dakar, heeft hij geen risico genomen en is gestopt. De knie gaat gelukkig goed en de voorbereidingen kunnen door. Ook Martien(Jimmink) is volop in de voorbereidingen. Mart rijdt al voor de 2e keer de hele dag met een, in verhouding, zware Dakar bike. Door dat stof! Ik zeg respect. Als klap op de vuurpijl,.. hij gaat wederom op dat ding naar huis om “Ausdauer” te kweken.
En, als je Mart wilt steunen.. Zet maar in je agenda, 15 December, Woestijnparty, Kolhorn komt allen! Kaarten via www.martiengoesdakar.com
Als laatste wil ik natuurlijk de geweldige organisatie bedanken voor de mooie enduro. Graag tot een volgende keer. Zoals 1 van onze jongens zei, het is heel bijzonder dat er allemaal blije mensen aan de kant staan. Zelfs aan de kant van de weg staat groot en klein te zwaaien. Super belangrijk natuurlijk voor onze sport om een breed draagvlak te hebben bij de bevolking. Nogmaals hartelijk dank en..Zelhem, we komen eraan.

FOTO Remco Ditmar

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Drukwerk, vlaggen, kleding, event dressing & more