Antony Donders klimt naar vijfde plaats in het ONK Enduro

antony_donders-01Laurense Husqvarna-rijder Antony Donders heeft in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen goede zaken gedaan. Met een vijfde plaats in het ONK heeft hij in de tussenstand een plaats winst weten te boeken en staat nu vijfde.
Antony reisde op vrijdag al af naar Harfsen om de proeven te verkennen. De proeven waren in verband met de droogte mooi ruim uitgezet. Het waren drie mooie proeven waarvan er twee erg technisch waren omdat ze door het bos liepen. In tegenstelling tot de zware, modderige enduro van Harfsen in 2017, was het nu extreem droog en stoffig.

Antony begon sterk aan de dag en wist tijdens de eerste ronde proeftijden neer te zetten die goed waren voor in de top vier waarbij hij maar enkele seconden langzamer was dan de top drie. Omdat de proeven door de droogte erg kapot gereden werden, werden er stukken aangepast en uit de proef gehaald. Dit was echter niet bekend gemaakt waardoor hij in de tweede ronde in CP1 flink in de fout ging. Hierbij ging veel tijd verloren maar Antony liet zich niet uit het veld slaan en was de rest van de dag in gevecht om de vierde plaats.

In Harfsen werd er samen gereden met het Belgisch Kampioenschap inters. Totaal is Antony zevende geworden maar van de Nederlanders legde hij beslag op een vijfde plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een vijfde plaats en staat slechts 1 punt achter op de vierde man. Aanstaande zaterdag wordt de volgende ONK enduro verreden in Zelhem.