Tweemaal podium in één weekend voor de Beta – Denicol piloot Mathias Van Hoof

Op zaterdag 20 oktober stond de 11e manche voor het Belgisch kampioenschap enduro op de agenda. Nadat de Nederlandse inter piloten al 2 keer in België moesten aantreden voor hun ONK kampioenschap was het nu beurt aan de Belgische piloten om de grens over te steken. Het mx circuit van Harfsen was de startlocatie waar er 3 rondes gereden moesten worden met telkens 3 proeven per ronde.

“Ik had op vrijdag goed verkend met mijn Nederlandse collega vriend Hans Vogels. Ik startte zaterdag sterk met proeftijden in de top 3. Na 1 ronde stond ik dan ook 4e scratch en 1e in de E3 klasse. Na een goede 2e ronde stond ik nog steeds op deze positie maar de concurrentie naderde wel. Met nog 3 proeven te gaan was het enorm spannend tussen de plaatsen 4 en 6. Ik heb de laatste 3 proeven echt alles gegeven wat ik kon, maar werd 2 keer verrast waardoor ik onderuit ging. In de laatste proef kon ik nog een 5e tijd scratch neerzetten maar kwam net te kort in de totaalstand voor de 4e plaats.“

De Herentalsenaar behaalde zijn beste resultaat van het jaar met een 6e plaats scratch en een 2e plaats in de E3 klasse.

Zaterdagavond werd er van centrum Nederland doorgereisd naar het zuiden van de provincie Luxemburg. Zondagmorgen stond de Beta Denicol piloot aan de start van de grootste 4h cross country wedstrijd van het jaar namelijk de Boxc van Honville.
Beetje stijf en stram van de zware enduro wedstrijd van de dag ervoor ging Mathias van start tijdens de trainingen. Hij reed voor het eerst op de nieuwe Beta 350 RR 19 viertakt. Hij vormde samen een team met de oude bekende Andy Truyts waarmee hij eerder in het jaar al de 12h van La Chinelle had gereden.

“ Onmiddellijk tijdens de verkenning en de trainingen had ik een goed gevoel op zowel het parcour als de motor. We hadden besloten dat ik de start ging nemen. Ik startte goed op een 4e plaats maar de motor haperde even en kon niet direct terug van start gaan. Na een verlies van rond de 2,5 min en 60 plaatsen moest ik aan een inhaalrace beginnen. Na 1h wedstrijd was ik al opgeklommen naar de 4e plaats. Andy nam over en wist deze plaats te behouden. Met nog 2h wedstrijd te gaan ging ik er terug vol tegenaan. Ondanks het vele stof kon ik toch nog opschuiven naar de 2e plaats. Doordat we nog moesten wisselen gingen we terug naar plaats 3. Andy finishte nog sterk met een snelste rondetijd in de laatste ronde waardoor we 3e eindigden.”

Uiteindelijk finishte het Beta team op de 3e plaats. Mathias wist van zijn 15 gereden rondes 13 keer de snelste ronde tijd te rijden. Zonder de pech in het begin had er een overwinning ingezeten als je naar de rondetijden kijkt van de Beta piloten. Maar met 2 podiumplaatsen in één weekend was het zeker geslaagd!