JORN ZOETEKOUW VOOR HET EERST IN DE TOP TIEN IN ONK ENDURO SCRATCH

jorn-zoetekouw-zelhem-foto-erik-reuterinkJorn Zoetekouw van JTX Racing heeft zijn eerste top tien plaats in de scratch binnen. Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap wist Zoetekouw van de Nederlanders tiende te worden en werd van de Nederlanders derde in de E1 klasse.
De eerste proef liep op en rond de crossbaan van Halle. Hier wist Jorn gelijk een redelijke tijd op de klok te zetten. Hij had wat last van het verkeer maar het rijden voelde goed aan waardoor hij met vertrouwen richting de tweede proef reed. Deze proef was uitgezet op een grasweiland die voor hem op de 125cc machine moeilijk was vanwege de droogte van de afgelopen weken. De derde proef was vele malen technischer en hier kwam Jorn vast te zitten in een stenensectie waarbij veel kostbare tijd verloren ging.

In de rest van de dag wist hij mooie tijden neer te zetten en wist het gat met de tweede man opnieuw te verkleinen. Twee weken geleden zat hij er nog vier minuten achter, vorige week twee minuten en nu zat Jorn binnen de minuut.

Met de Belgen erbij eindigde Jorn in de scratch op een veertiende plaats waarvan hij de tiende Nederlander was. Voor Jorn is het de eerste keer dat hij in de scratch in de top tien is geeindigd. In de E1 klasse werd hij vijfde en was hij de derde Nederlander. Aankomend weekend gaat Jorn van start in de kampioensrit in Vorden.

Foto: Erik Reuterink