Mathias Van Hoof vice- Belgisch Kampioen inters E3

mathiasvanhoof-foto-erik-reuterinkVoor de laatste manche van het BK enduro in 2018 moeten de inter , beloften en nationale categorieën afreizen naar het Nederlandse Zelhem. De laatste wedstrijd stond normaal gezien gepland op zaterdag 3 november in Walcourt maar deze wedstrijd werd jammer genoeg afgelast.
“Ik ging goed van start. De verbinding was best lang voordat we aan de eerste proef aankwamen. We moesten meer dan 1 uur rijden en kwam de drie proeven kort op elkaar. De eerste proef ging goed op de mx baan van Halle met een 4e tijd scratch. Echter tijdens proef 2 raakte plooide mijn rempedaal volledig naar binnen waardoor de achterrem geblokkeerd was. “

Mathias verloor hierbij veel tijd maar kon na de proef de rempedaal terug rechtzetten en zijn weg verder zetten. Echter in de laatste ronde op een stuk verbinding tussen proef 1 en 2 ging het voor de Beta – Denicol piloot fout. Op een snel stuk in een maisveld werd hij verrast door het stof en ging over de kop.

“ Ik reed met voldoende afstand achter Cedric Cremer en met Jerre Herinne naast mij. Het was op een stuk waar veel sporen en los zand waren. Er was geen stof in het begin van dit stuk en halverwege was er ineens zoveel stof dat ik niets meer zag. Ik ging een klein beetje van het gas af en onmiddellijk ging de motor schudde met het losse zand. Ik ging hard over de kop en voelde direct dat ik mijn sleutelbeen had gebroken. “

Er werd direct contact opgenomen met het hospitaal in Herentals waarin Mathias zaterdagavond arriveerde. Wat hij al vermoedde werd bevestigd in het hospitaal een sleutelbeenbreuk. Zondag werd hij al direct geopereerd en is zijn herstel van 4 weken begonnen.
Ondanks de nul score is Mathias in zijn eerste seizoen in de inter klasse toch vice kampioen geworden in de E3 klasse. In de scratch of het algemeen klassement is hij uiteindelijk 12e geworden. Nu gaat er een periode van rust in en zullen de trainingen en testen voor 2018 hervat worden begin december.

“ Het was een moeilijk en lang seizoen. In het begin had ik nog veel last van de knie en had ik dan ook een 0 score in Mettet. Ik had gehoopt en verwacht dat ik doorheen het seizoen ging groeien en snelheid kon winnen. Dat is ook zo gebleken elke wedstrijd werd ik sterker en reed ik steeds betere uitslagen. Op het einde van het seizoen werd dan ook 3x de top 10 bereikt. Zeker met de 2e plaats in de E3 klasse ben ik toch wel tevreden.”

foto: Erik Reuterink