JORN ZOETEKOUW LAAT STERKE INDRUK ACHTER IN DE KAMPIOENSRIT ENDURO IN VORDEN

Jorn Zoetekouw van JTX Racing heeft in de kampioensrit enduro in Vorden een sterke indruk achtergelaten. Zoetekouw werd op de eerste dag derde in de E1 klasse maar kwam op de tweede dag nog sterker voor de dag.
Jorn Zoetekouw laat sterke indruk achter in de kampioensrit enduro in Vorden
Helaas klokte hij op de tijdcontrole te vroeg in waardoor hij twee minuten straftijd kreeg en het podium miste.

Een tweedaagse was iets compleet nieuws voor Jorn. Op donderdag werd de JTX KTM 125cc in perfecte staat ingeleverd in het parc ferme. De vier proeven die waren uitgezet werden in de namiddag nog even gelopen en met veel zin begon hij op vrijdagochtend aan de eerste dag!

Er stonden hem op de eerste dag drie proeven te wachten. De eerste proef was een lange bosproef van rond de elf minuten. De tweede proef was op een gras/maisveld en liep tevens door de bossen en in de derde proef werden er op de maisvelden hoge snelheden behaald. Jorn was net een diesel waarbij zijn tijd in de eerste proef niet geweldig was. In de tweede proef was het al beter maar in de derde proef reed hij te voorzichtig waardoor er weer kostbare seconden verloren gingen. In de tweede ronde ging hij er goed voor zitten en wist hij zeer scherpe tijden neer te zetten. In de derde ronde wist hij dit door te zetten en was hij volop in de strijd om de tweede plaats in de E1 klasse. Uiteindelijk werd hij derde in de E1 klasse en negende Nederlander in de scratch.

Op zaterdag werd de lange bosproef vervangen door een andere proef. De tweede en derde proef waren op deze dag hetzelfde dan op vrijdag. De hele dag wist Jorn tijdens neer te zetten die niets onder deden voor die van de topmannen. Helaas was hij bij de tijdcontrole te gretig waardoor hij te vroeg in klokte en twee strafminuten opliep. Helaas kostte dit hem een podiumplaats maar wanneer hij de straftijd niet had gehad, had hij slechts 1.1 sec achter de tweede man gezeten.

Jorn wil hierbij een aantal personen bedanken die het mogelijk maken dat hij dit kan doen:
JTX RACING (Joep Teunesen)
Electrocross.nl
Creventic
WM Logistics
Collabar it-consultancy
KNMV (rijbewijs A1)
EAST-BRABANT ENDURO SERVICE TEAM
En natuurlijk zijn vader en moeder die hem dag en nacht steunen en helpen.
Volgend jaar zal hij het gehele ONK seizoen rijden en weer de BK’s in België.