Vice-kampioen! Vogels is tevreden. Meer zat er dit jaar niet in..

hans-vogels-vorden-foto-damon en henk teerinkHet 18e enduroseizoen netjes afgesloten als vice-kampioen.
“Mijn 18e seizoen alweer ja” zucht Hans als hij terug kijkt op afgelopen jaar. “En wat voor een seizoen.. Aan het begin van het jaar brak ik de versnellingspook af midden in de proef en later in het jaar liep ik een sleutelbeenbreuk op in België. Dan gaat het met de kostbare punten hard achteruit en is kampioen worden haast onmogelijk. Zeker met een deelnemersveld vol snelle mannen.”

Theoretisch was het nog mogelijk voor de Brabander om kampioen te worden maar de kans was klein. Enkel winnen was niet voldoende om genoeg punten te behalen om de nummer één nog voorbij te kunnen.

Hard gestreden en gereden voor wat ik waard was.
Wie Hans Vogels goed kent weet dat het echt waar is als hij zegt: “Ik heb gereden voor wat ik waard was.” Vogels rijdt dan echt voor de volle 100% en maakt dan misschien een foutje omdat hij te fanatiek is. Zo ook de tweede dag van de tweedaagse in Vorden, “De tijden zaten zo dicht bij elkaar.. Het was constant stuivertje wisselen voorin. Dag twee begon ik met alles of niks, dus vloog ik veel te fanatiek de proef in waardoor ik wat foutjes maakte en overal dwars stond voor mijn gevoel. Dat kost zo veel tijd! Ik moest mezelf echt herpakken en pas de laatste ronde zat ik er weer echt goed op. Ook dat hoort bij de sport, omgaan met de spanning en de adrenaline.”

Vogels is uiteindelijk tevreden met de resultaten als je bekijkt hoe het seizoen in verlopen. “Fijn team, fijne KTM, daar ligt het niet aan. Ik was deze keer de pechvogel. Vice-kampioen worden in een veld met jonge, sterke en fanatieke rijders is na zo’n jaar eigenlijk geweldig. Als één van de “oudere inters” kan ik nog meestrijden om de winst en dat blijft zo mooi, dat ik in 2019 gewoon weer van de partij ben!”

In 2019 wederom in het ONK Enduro starten gaat niet zonder hulp. “Ik wil graag iedereen weer ontzettend bedanken voor de steun, op wat voor manier dan ook. Zonder sponsoren, ouders, lieve vriendin en fijne vrienden is het een stuk moeilijker om op zo’n niveau te strijden!”