MIRJAM POL DAKAR 2019: 10 DAGEN ZAND VOOR JE KIEZEN, EEN UITERST INTENSE UITDAGING!

Tijdens de presentatie in Parijs werden onlangs meer details vrijgegeven over de Dakar Rally 2019. In de ambassade van Peru in hartje Parijs maakte Etienne Lavigne een tal van bijzonderheden bekend over de Dakar 2019.

Etienne Lavigne over de route
“Het is voor het eerst in de Dakargeschiedenis dat de rally in één enkel land wordt gehouden. Maar de moeilijkheidsgraad is in de Dakar 2019 extreem hoog. De 41e editie telt dan wellicht maar tien etappes, maar vergis je niet in de duur van de rally en de lengte van de route”, volgens de directeur van de zwaarste rally ter wereld.
“Alle tien dagen krijg je zand voor de kiezen en elke dag duinen. En degene die Peru en haar duinen kennen weten dat één kilometer gelijk is aan twee of zelfs drie kilometer elders. Van de deelnemers wordt het uiterste gevraagd voor wat betreft rijvaardigheid, navigatie en fysiek uithoudingsvermogen. Een uiterst intense uitdaging!”

Voor de motoren, dus ook voor Mirjam, zijn er tal van uitdagingen waar zij voor komen te staan, we zetten er een aantal voor jullie op een rijtje:
10 etappes – 100% zand
3000 kilometer special stage, dus 3000 kilometers race tegen de klok
1e etappe, Lima – Pisco, starten de motoren in omgekeerde volgorde
2e etappe, Pisco – San Juan de Maracona, starten de auto’s vóór de motoren
4e & 5e etappe, marathonetappe, – geen service –
5e etappe, massastart
½ rustdag, om te voorkomen dat de motorrijders ’s nachts de verbindingsroute moeten rijden van de 6e etappe, rijden zij aan het eind van de middag al richting een speciaal bivak.
8e etappe, de Super Ica, Super Special. Startvolgorde: de eerste tien motoren, eerste tien auto’s en eerste vijf trucks van de dag ervoor starten samen. De rest volgt pas een uur later. Tevens de langste special stage: 361 km.
9e etappe, massastart

INTENSIEVE SAMENWERKING MET DAKLAPACK
DaklaPack Rallysport heeft respect voor doorzettingsvermogen
DaklaPack Rallysport staat ook in 2019 weer achter Mirjam. Zij waren tijdens de Dakar 2018 erg onder de indruk van de enorme dosis wilskracht die Mirjam toonde door met een gebroken onderarm de rally uit te rijden.

Vanuit passie voor de motorsport
Naast de passie voor innovatieve verpakkingen, houdt het bedrijf DaklaPack zich ook bezig met rallysport. Voor DaklaPack is dit een mooie manier om DaklaPack internationaal onder de aandacht te brengen.
DaklaPack is onder andere succesvol geworden door goede voorbereiding, nauwkeurigheid, flexibiliteit, snelheid van werken en teamwork. De omgeving waarin zij werken verandert continue, dat vereist aanpassingsvermogen en continue verbetering.

Juist door deze visie heeft DaklaPack Rallysport besloten om, na het wegvallen van Mirjam’s hoofdsponsor, een extra steentje bij te dragen aan de Dakardeelname van Mirjam in januari 2019.
‘Na een succesvol eerste jaar hebben we de banden met Mirjam opnieuw versterkt om voor de komende Dakar editie nog intensiever samen te werken’, zegt CEO Dave Klaassen van DaklaPack.

Mirjam blij met gegeven mogelijkheden
“Door het begrip dat DaklaPack Rallysport voor mijn situatie heeft getoond is het financiële gat kleiner geworden en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Nationaal en internationaal kan ik een bedrijf onder de aandacht brengen en voor veel extra publiciteit kan zorgen. Precies zoals de slogan die ik graag gebruik zegt:
‘Alone we can do so little…Together we can achieve so much’
https://www.daklapack.nl/nieuws

SHOEI HELM OP MAAT GEMAAKT
Om ervoor te zorgen dat Mirjam met een goed zittende helm aan de start verschijnt, heeft Shoei in samenwerking met ChromeBurner het ‘Personal Fit’ programma toegepast op de nieuwe helm van Mirjam.

ChromeBurner over het ‘Personal Fit’ programma
‘Shoei heeft het binnenwerk van hun modellengamma zo geconstrueerd dat deze door het toevoegen van opvulstukken en extra kussens op maat gemaakt kan worden voor elk hoofd. Het hoofd wordt opgemeten in een drietal dimensies en de waarden worden ingevoerd in de computer. Deze rekent uit welke maat helm het meest ideaal is en welke aanpassingen nodig zijn om de helm perfect aan te laten sluiten. Hierbij gaat het niet alleen om de maatvoering, maar wordt de helm ook verbeterd qua positionering op het hoofd.’

Mirjam is dan ook erg enthousiast over de pasvorm van haar nieuwe helm. En de uitstraling mag er ook zijn: “Behalve een perfect passende helm ben ik ook erg blij met het ontwerp van mijn helm. Als je goed kijkt, zie je mijn eigen Dakar-historie terug op de helm!”, laat Mirjam weten.

Wil jij meer weten over het ‘Shoei Personal Fit’ programma, kijk dan op:
https://www.chromeburner.nl/shoei-personal-fitting-system

Bezoek ook de website van Mirjam voor alle informatie.