Enduro 2019: Informatie voor komend seizoen

Bron: KNMV. Met de Kampioensrit in Vorden nog vers in het geheugen, is nadien volop doorgewerkt aan het nieuwe ONK Enduroseizoen 2019. De kalender liep wat vertraging op door onzekerheid rondom de datum van de ISDE in Portugal. Inmiddels weten we meer en informeren we je graag over diverse endurozaken voor 2019.
KNMV Enduro & Offroadkalender 2019
Deze is gereed en vind je op KNMV.nl.

Deelname aan BK Endurowedstrijden
De Intersklassen (E1-E2-E3 en EV40) rijden twee BK Endurowedstrijden, waarbij de daguitslag ook meetelt voor het ONK Enduro. Deze wedstrijden zijn: 2 juni, Saint Hubert en 22 september, Walcourt (BK-finalewedstrijd).
De Belgische Inters, Nationalen en Beloften rijden op 9 maart in Holten een tellende wedstrijd voor de BK-competitie. Bij de Belgische motorsportbond (FMB-BMB) ligt het verzoek om van het BK een Open Belgisch Kampioenschap (OBK) te maken, zodat de resultaten van de Nederlandse rijders ook meetellen in de Belgische competitie. Daarover is op dit moment nog geen uitsluitsel.

ISDE 2019
De ISDE wordt in Portugal verreden van 11 tot en met 16 november 2019. De KNMV rekent op veel animo bij de clubteams. Heb je besloten om aan deze ISDE deel te nemen, geef dit dan zo snel mogelijk per e-mail door aan: m.pieterse@knmv.nl (deadline is vrijdag 1 februari 2019). Daarna moet de KNMV het aantal teams opgeven dat vanuit Nederland aan de ISDE wil deelnemen.

Licentieprijs
De licentieprijzen voor 2019 zijn, na de afgelopen jaren gelijk te zijn gebleven, nu iets gestegen. De verhoging komt door een procentuele stijging van het lidmaatschapstarief en de verzekeringspremie voor de collectie WA-polis (vanwege een hogere schadelast).

Inschrijfgeld / inschrijven
Het inschrijfgeld voor 2019 blijft gelijk, dus 37,50 euro per endurowedstrijddag. Schrijf je op tijd in voor een enduro en kom vooraf je betalingsverplichting aan de organisator na (betaal op tijd)! Hoe eerder de organisator de startlijst bekend kan maken, des te beter!

KNMV Enduroreglement 2019
Omdat voor 2018 het enduroreglement compleet herzien is, zijn er in de versie van 2019 niet veel veranderingen. In het Enduro Technisch Reglement is de belangrijkste wijziging dat de sporter verplicht is een bodyprotector te dragen, bij voorkeur voorzien van keurmerk EN1621-2/3. Zodra het Enduroreglement is goedgekeurd, zal deze openbaar gemaakt worden.

Expertgroep Enduro/Offroad
Nu er geen commissie OET meer bestaat, is er een Expertgroep Enduro/Offroad gevormd. Bij zaken binnen de enduro/offroad, waarbij het van belang is dat de KNMV input en advies van deskundigen krijgt, zal de expertgroep dit doen. De groep bestaat uit de volgende personen: Marcel Bulten (Vorden), Alwin van Doremalen (Eindhoven), Dinand Tijhuis (Hellendoorn), Andre Adolfs (Markelo), Pieter Visser (wedstrijdleider), Jan Klein Brinke (techniek) en Mario Pieterse (KNMV).

Talentontwikkeling Enduro
Er komt een nieuwe lichting (top)sporters in de enduro aan! Zowel in de N1 als E1-klasse waren deze talentjes dit jaar al terug te vinden. Komend seizoen willen we een aantal van hen intensiever begeleiden. Het doel is ervaring op te doen in het EK Enduro en (waarschijnlijk) een WTT en JTT te laten deelnemen aan de ISDE. Om dit in goede banen te leiden is er een begeleidingsgroep geformeerd. Deze bestaat momenteel uit: Henk Boersma (teammanager), Stephan Braakhekke (MT-3 endurotrainer/-begeleider) en Mario Pieterse (coördinatie vanuit de KNMV). Naar uitbreiding van dit team wordt nog gezocht. Het eerste overleg met sporters die mogelijk zullen deelnemen aan de talentontwikkeling Enduro heeft al plaatsgevonden.

Belangrijke wijzigingen en aanvullingen op bovenstaande informatie worden natuurlijk door ons gecommuniceerd. Fijne feestdagen en we zien je graag komend seizoen!