Hans Vogels: mooie tweede plaats in seizoensopener!

Hans-Vogels-foto-John-LendersTweede plaats na een moeizame eerste ronde.
“Twee keer gevallen in de eerste ronde” zuchtte Hans Vogels na de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. “Ik wilde te netjes rijden en uiteindelijk liep dat uit in een erg rommelige ronde waar ik veel achterstand op liep.”

Gelukkig wist de Brabander zich goed te herpakken en ging hij er weer voor zitten om de achterstand in te lopen. “Ik moest even mijn concentratie terug vinden, het nette rijden (wat ik normaal probeer te doen om zo weinig mogelijk foutjes te maken) loslaten en gewoon lekker motor gaan rijden. Die mindset deed goed en ik kon veel tijd terug pakken.”

Tijdens een wolkbreuk werd het beslist
De 3e ronde van het ONK in Holten viel letterlijk in het water. “Een wolkbreuk boven de Holterberg zorgde zowat voor een tsunami” grapt Hans. “Maar ik kan daar veel op winnen als ik mijn koppie erbij hou. Modder is mijn vijand niet. Ik heb in de loop van de jaren met de EK en WK wedstrijden heel wat modder en ellende gezien, dus kom maar op dacht ik!”

Vogels wist inderdaad veel tijd goed te maken en kroop weer mooi naar voren en eindigde achter Lucas Dolfing en voor Ceriel Klein Kromhof. Die nette tweede plaats was aan het begin van de dag best ver uit het zicht dus Hans was uiteindelijk tevreden met het resultaat.

“Complimenten aan de organisatie!” Vogels vond het drie mooie proeven. “Ik ben met een goed gevoel naar huis gegaan. Lucas Dolfing heeft gewoon erg goed en hard gereden, en verdiend gewonnen. Die tweede plaats is prima als je ziet hoe ver ik achter stond na de eerste ronde.”