Derde winst op rij voor Mathias Van Hoof!

De Beta piloot Mathias Van Hoof wist de 5de wedstrijd voor het BK enduro bij de Inters te winnen. Na de winst in het natte Rocroi en de week voordien in de zware proeven in Epernay, wist afgelopen weekend de jonge Herentalsenaar opnieuw met overmacht de enduro voor het Belgisch Kampioenschap in Saint Hubert te winnen. Daarmee maakte hij de tripel helemaal rond en bouwt hij zijn voorsprong verder uit voor het kampioenschap.

Daar waar de wedstrijden in Epernay en Rocroi nog voornamelijk op natte weiden en de typische Franse hellingen werden verreden, stond in Saint Hubert een totaal andere wedstrijd op het programma. Naar analogie van het WK in 2015 dat eveneens daar in het Zuiden van België werd verreden, stonden opnieuw 3 prachtige proeven op het programma: een zeer technische extreem proef op en rond een steengroeve, en 2 specials in lijn, in en rond de bossen van het kleine dorpje in de Ardennen. Deze proeven waren zeer technisch, met klimmen en dalen, gevarieerd en tevens moeilijk. Een échte Enduro, met 4 lange rondes en meer dan 7 uur rijdtijd, dus een WK waardig waar het kaf van het koren werd gescheiden.

Vanaf het begin ging Van Hoof voor de volle winst. Hij gaf zijn 350 BETA direct de sporen en stond meteen bovenaan. Samen met collega Warengehien werd nog even van plaats gewisseld, maar vanaf proef 3 nam Van Hoof het commando over en bouwde zijn voorsprong uit. Ondanks de zwoele lucht en hoge temperatuur van om en bij de 30 graden, gaf de Kempenaar geen duimbreed toe, en gaf daarmee de leiding niet meer uit handen.

“Het was best wel zwaar, en heel technisch. Deze moeilijke, zware proeven liggen me heel goed”, zei hij achteraf. Maar ook in het heel natte Epernay en Rocroi wist de Beta rijder zijn concurrenten voor te blijven op het soms spiegelgladde gras of op de natte hellingen. “Ja, dit had ik niet verwacht, een heel ander parcours, heel andere omstandigheden, heel technisch, maar telkens was ik de snellere van alle Inters. Zelfs samen met de Prestige klasse zou ik nog 4e scratch geworden zijn. Deze wedstrijd telde ook mee voor het ONK en daardoor waren alle Nederlandse toppers aanwezig. Ik was in 6 van de 9 proeven de snelste en voor alle (meestal) snellere Nederlanders. Ongelooflijk, ik ben héél gelukkig sta met 19 punten voorsprong aan de leiding in het kampioenschap. Maar het seizoen is nog lang, tot in Oktober en ik zal blijven vechten voor elk punt.” aldus de zéér gelukkige Van Hoof