Jorn Zoetekouw laat goede snelheid zien in ONK Enduro in Saint Hubert

Jorn Zoetekouw van JTX Racing heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Saint Hubert een goede snelheid laten zien. Zoetekouw was lang in de running voor een top drie plaats in de E1 klasse maar twee kostbare fouten zorgden ervoor dat hij genoegen moest nemen met een zevende plaats.

Op zaterdag verkende Jorn de korte en zeer technische proeven. Er stonden hem op zondag vier ronden van circa 70 kilometer te wachten met daarin drie proeven verwerkt. Door de warmte werd het een fysiek zware dag.

Op zondag begon Jorn prima aan de wedstrijd. De eerste ronde verliep goed maar wel had hij voor de tweede ronde wat aandachtspuntjes om aan te werken. In de tweede ronde wist hij strakke tijden neer te zetten en stond op dat moment op een derde plaats in de E1 klasse en in de top 15 van de scratch.

In de derde ronde maakte hij helaas een kostbare fout waarbij hij veel tijd heeft verloren. Omdat er nog een volledige ronde gereden moest worden, kon er nog van alles gebeuren want de tijden lagen allemaal dichtbij elkaar. Helaas kwam hij in dezelfde proef opnieuw tegen de helling ten val waardoor hij wederom kostbare tijd verloor.

Jorn sloot de dag af op een zevende plaats in de E1 klasse en eindigde hiermee op een 22ste plaats in de scratch.

Commentaar Jorn Zoetekouw: ‘’Mijn snelheid was erg goed en de potentie is er. Ik heb veel geleerd en ik kijk positief richting de volgende wedstrijd.’’