MIRJAM POL IN BRESLAU RALLY POLEN

De 25ste editie van de Breslau Rally is op de helft en Mirjam Pol heeft het naar haar zin. Niet zo gek want ze doet het boven verwachting goed. De karavaan vertrekt donderdag naar een ander gebied in Polen. De eerste drie dagen reden de deelnemers rondom Gwda Wielka en zij zijn nu op weg naar Drawsko Pomorskie.

Kilometers maken
Mirjam wil graag kilometers maken met haar Dakar rallymotor en zoveel mogelijk testen met haar motor, dat was dan ook het doel om deel te nemen aan deze rally. “Het klinkt wellicht een beetje onlogisch om met mijn Dakar motor aan de start van deze rally te staan. De meeste deelnemers rijden op een veel lichtere en wendbare enduromotor waardoor zij in het voordeel zijn. Maar ik rij deze Breslau Rally als voorbereiding op mijn deelname aan Dakar 2020, dus voor mij is dit een logische keuze. De meeste deelnemers keken wel een beetje vreemd op toen ze mij aan zagen komen met mijn ‘zware en lompe’ rallymotor. Zeker omdat ik ook nog eens de enige dame in het klassement ben”, laat Mirjam weten vanuit Polen.

Het gaat supergoed
Ze rijdt onder de vlag van DaklaPack Rally Sport, haar Dakarsponsor, die zelf deelnemen aan de Breslau Rally met een Nissan Navara. Mirjam over de eerste drie dagen: “Het gaat eigenlijk supergoed! Ik heb de mogelijkheid om te testen met mijn motor en kilometers te maken. Hoe mooi is het dan ook nog eens dat ik mij goed staande kan houden in het klassement. Met startnummer 77 stond ik achteraan in de startlijst maar ik heb mij prima naar voren weten te rijden.”

Nacht-etappe
Donderdagmiddag wordt er een special verreden en donderdagavond staat er een nacht-etappe op het programma. “In de Dakar doe ik er altijd alles aan om niet in het donker te hoeven rijden dus een nacht-etappe is voor mij een geheel nieuwe belevenis! Ik heb erg veel zin in om die uitdaging ook eens aan te gaan”, vertelt Mirjam terwijl ze vooruitblikt op de vierde dag van de rally.

Op het moment dat alle deelnemers aan het inpakken zijn om te vertrekken naar het volgende bivak staat Mirjam Pol op de startlijst als vijfde motor in het klassement, de eerste Nederlander. “Best wel stoer van mijzelf, vind ik”, besluit Mirjam haar verhaal.

Fotocredits: www.rallymaniacs.com