Mathias van Hoof moet doorbijten voor top 3 plaatsen

fotografe Pauline VallerandChimay
Vorig jaar was de enduro van Chimay nog een sprint enduro; echter had de organisator voor dit jaar 2 totaal nieuwe proeven uitgezet met 50 km verbinding. Zowel de crosstest als de endurotest waren 2 zeer knappe proeven met een EK/WK waardigheid. De dag begon wel moeilijk voor de Herentalsenaar. De zware 2 weken van en naar Griekenland de lange rit naar ginder waren nog niet goed verteerd.

“Ik had een slecht gevoel in de endurotest. De harde ondergrond met daarop losse stenen voelde niet goed aan; ik had weinig vertrouwen. Snelle tijden rijden was dan ook zeer moeilijk. In de crosstest ging het dan wel weer goed met enkele snelle tijden als gevolg. Op het einde van de dag werd het beter en kon ik nog versnellen in de endurotest terwijl de rest trager werd.”
Uiteindelijk sloot de Beta inter piloot de moeilijke dag af met een 3 plaats.

Lierneux.
Voor bijna de 3e week op rij weeral een warme wedstrijd; temperaturen boven de 30C en 8h wedstrijd was dit wederom een echte enduro. Met maar liefst 4 rondes van 65 km was het in deze warmte echt een zware wedstrijd.
Mathias begon de dag sterk met een snelste tijd bij de inters en een 3e tijd scratch. Nadien was het ritme moeilijk te vinden met een paar kleine schuivers als gevolg. Doorheen de dag vonden er ook enkele kleine technische problemen plaats. Deze konden steeds wel snel hersteld worden maar waren niet bevorderlijk om snelle tijden te kunnen realiseren.

“ Dit was het tweede weekend op rij dat ik het moeilijk had. Vorig weekend in Chimay was ik echt nog vermoeid. Dit weekend waren de kleine technische problemen met de motor mentaal ook niet makkelijk. Ik kon me niet genoeg concentreren op mijn rijden en mijn lijnkeuze. Daarmee die paar kleine schuivers al gevolg. Uiteindelijk heb ik toch standgehouden, door gebeten en goed terug gekomen met 2 fantastische laatste specials. Hierin kwam men goede conditie en doorzettingsvermogen dan toch naar boven.
De winst ontglipte me net met amper 10 sec. Jammer maar toch nog wel tevreden. Nu las ik even een rustperiode in om alles op orde zetten en vol er tegen aan voor het laatste deel van het seizoen!”

Mathias sluit een lange zware periode af met de leiding in de inter klasse in zowel de scratch als de E2/E3 categorie.
De volgende wedstrijd voor het BK zal plaatsvinden op 25 Augustus in Dinant.