HardEnduroSerie Duitsland ook aantrekkelijk voor Nederlandse starters

De HardEnduroSerie Duitsland is ook aantrekkelijk voor Nederlandse starters. De afstanden vanaf huis zijn redelijk te doen en de kosten blijven ook binnen de perken. Zo rond de 50 à 60 euro inclusief licentiekosten. De bandenkeuze is vrij. Het wedstrijdformaat is eerst een relatief makkelijke proloog, daaruit volgt een groepsindeling met een 1 à 1 1/2 uurs race, waaruit de snelsten naar de finale gaan op een nog iets moeilijker parcours.
De online inschrijvingen voor de volgende wedstrijden zijn nu actief.

Sinds vorig jaar, toen de HardEnduroSerie Duitsland voor het eerst werd verreden, staan renners uit Nederland steeds weer op de startlijsten. Hoogtepunt was dit jaar de seizoensopener in Neuhaus-Schierschnitz, Thüringen, toen Wesley en Thierry Pittens, de twee toprijders uit het buurland, aan de start stonden. Beiden staan net als Robin Holtmeulen ingeschreven in de serie. Helaas raakten de broers Pittens daarna geblesseerd hetgeen tot een verplichte pauze leidde. Bij deze eerste wedstrijd in Neuhaus-Schierschnitz haalden deze rijders alle drie de finale met de top-30 aan de start. Daarin werden vervolgens de plaatsen 6 (Thierry), 9 (Wesley) en 19 (Robin) gescoord.

Nu de zomervakantie beetje bij beetje voorbij is, zijn de online inschrijvingen voor de volgende 4 races al online op www.hardenduro-germany.de . De run in het Noord-Duitse Vellahn, die op 11.08. zal worden gehouden, zou aantrekkelijk moeten zijn, want net als in Nederland zal de race daar op zandgrond worden gehouden.

Het absolute hoogtepunt wordt weer de MelzExdrähm, het op een na grootste extreme evenement in Duitsland op 16.09. Tussendoor zijn er nog twee races in Neugattersleben (24.08.) en Hamma (01.09.) die goed bereikbaar zijn.

Op de HardEnduroSerie Duitsland zijn internationale deelnemers altijd welkom.

Online inzendingen
11.08. Vellahn: https://bit.ly/2S1F3W2
24.08. Neugattersleben: https://bit.ly/2XPWDlm
01.09. Hamma: https://bit.ly/2YFvRsV
15.09. Meltewitz https://bit.ly/2LvzIpA

Meer informatie is te vinden op www.hardenduro-germany.de .