Mathias Van Hoof vice Kampioen Inters!

Met amper 4 punten achterstand vertrok Mathias Van Hoof naar de laatste wedstrijd voor het BK Enduro in het kleine Waalse dorpje Walcourt. Een ronde van 55 km en 2 zeer selectieve proeven zouden er over beslissen wie de titel bij de Inters zou behalen. Mathias moest dus winnen en zijn naaste opponent mocht niet beter dan derde worden. Maar het moest dus nog gereden worden…

Veel zon, veel volk, de Nederlanders reden ook mee voor hun ONK en twee bijzondere proeven, zorgden voor veel sfeer in het zuid Waalse dorpje bij Philippeville. De eerste proef was supersnel, in lijn naast en op een oude spoorwegbedding, inclusief een stuk weg dat moest worden overgestoken.
De tweede proef was kleiner, erg technisch, moeilijk tussen en rond de bomen in een klein bos met daarna een stukje op een weide. Voor elk wat wils.

Mathias begon erg goed, want op de 2e proef bleef het verschil amper enkele seconden. In de tweede ronde, ging de Beta rijder volgas door proef 1 en was daarmee de allersnelste van alle rijders en bouwde daarmee een voorsprong uit van 4 seconden op zijn naaste concurrent.
Maar in de 2de proef van de tweede ronde, gleed het voorwiel weg en gingen meer dan 12 seconden verloren, waardoor de voorsprong plotseling een achterstand werd.

In de derde ronde ging Mathias opnieuw tot het uiterste…Maar dat liep bijna verkeerd af: “Ik stond vol in 4e versnelling toen op de kiezelstenen mijn voorwiel wegschoot. Ik verloor helemaal de controle, vloog met beide benen van de voetsteunen, raakte nog net een boom en kwam als bij wonder weer in het zadel terug. De wereld stond even stil maar kwam gelukkig niet ten val.”
Maar het kostte wel 2 seconden waardoor de leider zijn voorsprong nog verder kon uitbouwen.

Ook in de 2e proef van ronde 3 verloor Mathias weer enkele seconden en zag de voorsprong steeds groter worden.
Het werd een moeilijke opdracht en de snelle man uit Herentals zag in dat hij net iets té kort kwam om het verschil nog te maken en moest vrede nemen met de 2e plaats…in het dagklassement maar ook in de eindstand bij de Inters.
“Ik heb een heel jaar keihard getraind, heel veel progressie gemaakt, ben veel sneller dan andere concurrenten geworden, maar ik heb ook net iets te véél pech gehad dit jaar om de titel te pakken. Op cruciale momenten lukte het niet, had ik elektrische problemen en dus kom ik op het laatste nét iets té kort voor de titel. Het is zoals bij de Chinees: zoet-zuur: een mooi jaar, vijf keer gewonnen, vele scratchtijden gereden en veel vooraan gestaan. Maar ook zuur…want door de pech, kom ik net iets te kort. Maar volgend jaar kom ik nog sterker aan de start. En dit jaar rijd ik nog het WK in Frankrijk en de Six Days waar ik goud wil bereiken’ sloot de immer goedlachse BETA rijder af.