Mathias Van Hoof behaalt dubbeloverwinning in WK Enduro!

Tijdens de laatste weekend voor het WK Enduro in het Franse Ambert wist de Herentalsenaar Mathias Van Hoof een dubbeloverwinning te pakken in de Open 4 Strokeklasse. Door deze prestatie wist hij in extremis nog de derde plaats in het WK Worldcup open 4 stroke te bereiken.

Na de vice titel bij de Inters een week geleden, ging het voor de Denicol Beta rijder direct verder naar het Franse Ambert voor de laatste ronde voor het WK. Daar had Mathias na de pech in Griekenland nog een waterkansje om de derde plaats te pakken in de Open 4S klasse, maar dan moest hij beide manches winnen. En door de afwezigheid van 2 concurrenten uit Engeland, stegen die kansen nog een beetje.
De organisatie in het Franse Centraal Massief had een zéér selectieve wedstrijd uitgetekend met bijzonder zware proeven en een moeilijke verbinding die voor tal van rijders al voor grote problemen zorgde. De extreemproef was uitdagend met vele extra hindernissen, boomstammen. De enduroproef was erg lang, technisch moeilijk en ook smal met hellingen, wortels…een échte WK proef. De Crossproef was een typische Franse enduroproef op een glooiende weide, maar glad en zeer snel.

Het begon vrijdagavond met de Supertest waar Mathias een 7de tijd en een 4de in zijn klasse noteerde. “Ik wilde geen fouten maken en ben zonder pushen begonnen, want ik wist dat het de volgende dagen nog héél zwaar ging worden. “ De start zaterdag begon beetje in mineur met een kleine schuiver in de zeer gladde extreme test voor Mathias, maar dat zette hij daarna in enduroproef en de crosstest onmiddellijk recht met een scratchtijd en nam daarmee de leiding in de tussenstand. In de 2de ronde deed de Beta rijder dat nog eens over, reed opnieuw 2 scratchtijden en bouwde zijn voorsprong uit. Na 7 proeven was zijn voorsprong meer dan 14 seconden en kon hij op de hoogste trede van het podium klimmen en het maximaal van 20 punten toegevoegd worden.

Zondag zette de jonge rijder uit Herentals opnieuw alles op alles, want hij moest winnen om nog 3e te worden in de eindstand. “We hadden een 350 machine geleasd bij Boana en die was perfect afgesteld voor mij. De vering, het vermogen, alles liep perfect en daardoor kon ik me 100% op het rijden concentreren. “ Dat resulteerde opnieuw in 3 scratchtijden, en een ruime voorsprong in de cross-en enduroproef. Wat de concurrentie ook probeerde, Van Hoof bleef geconcentreerd en wist opnieuw met bijna 15 seconden voorsprong te winnen. Dat betekende nogmaals 20 punten extra aan het totaal en na aftrek van het slechtste resultaat, werd de Belgische Inter derde in de eindstand in het WK World open Cup 4 Stroke:

“Ik heb hier zo hard voor gewerkt, getraind en heel veel voor gedaan. Deze bronzen medaille van het WK is de kers op de taart. Het was een héél zwaar seizoen met vele hoogtes en paar laagtes, maar deze medaille doet alles vergeten en is puur genieten. Nu nog enkele test wedstrijden en dan naar de Six Days in Portugal waar ik Goud probeer te behalen met opnieuw een BETA 350 van Boano. Die hebben met Freeman bewezen hoe ze een moto moeten klaarmaken en ik heb volle vertrouwen in hen. “