Het ONK in Hellendoorn kijkt Vogels altijd naar uit

Zo ook dit jaar, tot een paar dagen van te voren, toen het haast alleen maar regende.
Op vrijdag werden de proeven gelopen, met de regenjas aan en de muts tot over de oren getrokken. Volgens Hans was er zo niet veel aan, “Ik begon het zoetjes aan al jammer te vinden voor de organisatie, die er zoals altijd erg veel werk in had zitten en een super enduro uit had gezet. Maar zaterdag klaarde het op en hebben we zelfs de zon nog gezien. In de loop van de dag was alles goed droog gereden en lag alles er top bij.

Top gereden in mooie proeven
De 4 proeven die uit waren gezet, waren uitdagend en afwisselend. Proef 4 was zelfs een mooie lange, die zo’n 12,5 minuut duurde. Daar kwam de conditie waar Hans de laatste tijd hard aan gewerkt heeft goed van pas en die was dus heel goed vol te houden voor de Brabander. “Ik heb heerlijk gereden, ben één keertje gevallen maar zat er gelukkig snel weer op. Lucas Dolfing was ook mooi strak aan het rijden en die heeft net 1.22 seconden minder op de klok en won.”

De wedstrijd kan dus op vrijdag al beginnen
De serieuze rijders proberen altijd al een dag van tevoren ruim op tijd aanwezig te zijn om de proeven te verkennen. Zo maken ze een inschatting waar de sterke en zwakke punten liggen en waar ze denken een tandje bij te kunnen zetten of waar ze wat meer op zeker moeten rijden. Hans had ook de tijd genomen om in Hellendoorn de proeven te lopen en maakte op vrijdag (voor de wedstrijd) een keuze die mede bepalend zou zijn voor zijn wedstrijd. “Proef 2 was een mooie extreme proef met een hard- en een soft route.” Vertelde Vogels. “Ik ben daar heel dom geweest want ik heb helemaal niet naar de soft route gekeken – want daar rij ik in principe toch niet- en ging er vanuit dat de soft route langer zou zijn. Ik reed dus op zaterdag de hard route en vroeg terloops aan een andere rijder hoe hij nou zo snel kon zijn. Die bleek de soft route te rijden want die was niet veel langer. Daar zat wel zo’n 7 sec in die ik heb laten liggen. Maar ja, als ik niet was gevallen, had ik die 1.22 sec ook niet gehad, dus tsja.. Maar ik had er wel even buikpijn van!”

De nieuwe KTM loopt super!
Al met al had Vogels ouderwets lekker gereden; “mooi afsteken, op de kantjes rijden, haast alles lukte en dat is wel zo fijn! Mijn nieuwe KTM loopt als een kogel en stuurt echt heel goed. Ik zat er dus lekker op en kon met vertrouwen rondknallen.”