Jorn Zoetekouw: ONK enduro Bergeijk

De 4e ronde om het Nederlands kampioenschap enduro ging verder in Bergeijk. Helaas vanwege mijn studie de vorige wedstrijd moeten overslaan. Desalniettemin met goede moed vertrokken naar Bergeijk.
3 rondes van 80 km met in totaal 4 proeven. Proeven die Jorn erg gaaf vond, maar waar de snelheden ontzettend hoog lagen over verraderlijke knippenpaden met veel wortels.
De organisatie heeft ervoor gekozen om het spannend te maken en iedereen te laten starten in omgekeerde scratch. Hierdoor startte Jorn ongeveer een uur later.

Op zaterdag de eerste proeven ontzettend moeizaam begonnen. Jorn was in gevecht met zichzelf en de motor. Het lukte niet om een strakke ronde te noteren. Na de eerste ronde dan ook veel tijd verloren. Jorn bleef rustig en hield het hoofd koel. In de tweede ronde wist hij dan ook zijn eigen tijden te verbeteren en dichter op de concurrentie aan te sluiten. Maar toch ging het niet vanzelf. De laatste ronde vooralsnog alles op alles gezet wat uiteindelijk resulteerde in een 5e plek in de E1. De concurrentie reed ontzettend sterk, niet altijd kan het perfect gaan.

Leren van de wedstrijd en volledig focussen op de volgende wedstrijd aankomend weekend in Vorden.