Keurige eerste plaats voor Vogels in ONK Bergeijk

Bijna niets is mooier dan winnen voor de ogen van je eigen kroost
Hoe trots kun je als vader toch zijn als je de eerste prijs mee naar huis kunt nemen voor de ogen van je eigen kinderen, die toch zo zoetjes aan ook een beetje besmet raken met het motorvirus.
Tegelijkertijd besef je je dan ook meteen dat je misschien wel een beetje een oude bok begint te worden tussen de jongere rijders en die jonge gasten rijden erg hard. De wedstrijd weer eens winnen geeft dan -zeker met je kroost erbij – een super goed gevoel!

Toen de laatste ronde begon, stond Hans nog ‘maar’ derde
Het waren 4 zware proeven, waarin Hans Vogels echt alles moest geven om bij zijn – soort van – thuiswedstrijd op de bovenste trede van het podium terecht te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Vogels nog derde en besloot hij alles op alles te zetten om de wedstrijd te winnen.
In de langste proef, die ook wel de zwarte berg wordt genoemd, kon Vogels op de zware knippen, waar geen eind aan kwam, toch zo’n 10 seconden sneller zijn dan de concurrentie. De laatste proef op het Eurocircuit moest de doorslag geven. “Het leek wel of iedereen er nog even voor ging zitten het laatste rondje,” sprak Vogels na de wedstrijd. “Ceriel Klein Kromhof bleef helaas in het moddergat achterop de baan steken, dus die kon geen goeie tijd zetten, maar Lucas Dolfing rijdt wel zo hard. Die was daar 6 seconden sneller dan ik. Gelukkig had ik met die 10 seconden van de Zwarte berg genoeg marge om te winnen. Ik was echt blij!”

Geen makkelijke dag
Het was geen makkelijke dag volgens Hans. De concurrentie was erg sterk en doordat er een Belg mee reed om wedstrijdritme voor zijn eigen competitie op te doen, waren ze met zo ongeveer 5 hele sterke rijders strakke tijden neer aan het zetten. “We zaten allemaal vol aan het gas om zo strak en snel mogelijk te rijden. Strakke tijden, geen secondes weg proberen te geven en het hoofd koel houden onder de druk. Dat is toch wel de trend van deze zware wedstrijd geweest bij iedereen. Helaas is Daan Bruijsten met een zware blessure uit de competitie gevallen. Ik wens hem ook veel beterschap. Daan had ik ook een harde dobber aan om die voor te blijven, dus voor het kampioenschap is het erg jammer dat hij er niet meer bij is. De enduro zelf was echt een mooie. De proeven waren mooi uitgezet en de organisatie was dik voor elkaar.”

Het kampioenschap ligt open
Met nog maar 3 wedstrijden te gaan, kan het nog alle kanten op in het kampioenschap. Vorden, Harfsen en Zelhem staan nog op het programma. “Ik bekijk het maar gewoon wedstrijd voor wedstrijd,” zei Hans vooruit kijkend. “Als ik me te veel focus op het binnenhalen van de titel, leg ik mezelf zo veel druk op, dat ik daar foutjes van zou kunnen maken tijdens de wedstrijd. Ik wil dan soms te veel en te goed doen en dat werkt vaak averechts. Gewoon elke wedstrijd mijn stinkende best doen en dan weer naar de volgende kijken. Zo ga ik het doen..”