RENE DE JONG WINT ONK ENDURO IN VORDEN

René de Jong van het André Motors KTM team heeft afgelopen zaterdag de zesde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden weten te winnen.
Voor de Jong was het zijn allereerste kennismaking met de endurosport en hij sloot de dag gelijk met winst af.

René begon zonder verwachting aan de dag en had zich voorgenomen om vooral lekker te rijden en ervaring op te doen. Op vrijdag had hij de proeven gelopen waarvan de eerste proef gelijk al erg lang was. Dit was gezien zijn enduro ervaring niet in zijn voordeel maar toch verliep deze op zaterdagochtend gelijk goed. Met een goed en veilig tempo wist hij een goede tijd neer te zetten en dit wist hij vast te houden tot aan het einde van de tweede ronde. In de laatste proef kwam hij toen even een keer ten val waarna hij even bij moest komen.

In de derde en laatste ronde kon hij zich herpakken en wist hij opnieuw goede proeftijden neer te zetten. René had zich de hele dag niet echt met klassement bezig gehouden en was dan ook zeer verrast toen hij hoorde dat hij de E3 klasse had gewonnen.

‘’We zijn weer een ervaring rijker want het is een heel ander spelletje dan crossen. Het was zeker een keer leuk om te doen,’’ vertelt René.