Vierde plaats in Harfsen voor Vogels

“Ik heb eigenlijk gewoon helemaal niks te vertellen..”
De nieuwsbrief van Hans komt altijd tot stand na een telefoontje met de belevenissen van de afgelopen wedstrijd, waarna die keurig op papier verschijnen om iedereen weer op de hoogte te brengen.
Wie Hans Vogels een beetje kent, weet dat hij goed kan vertellen, maar na de vraag: “En? wat was er loos? Het zag er helemaal niet gek uit met de rondetijden dus wat was er aan de hand?” Antwoordde Vogels: “Ik heb er eigenlijk gewoon helemaal niks over te vertellen. Alles liep lekker, geen grove fouten gemaakt, het was heerlijk t-shirtjes weer, de proeven waren gewoon hartstikke goed, de motor heeft geen klap verkeerd gegeven dus we zijn snel uitgepraat vandaag. Het lag allemaal best dicht bij elkaar, maar mijn concurrentie was gewoon sneller. Ik kan er niks anders van maken.”

Vogels was er nuchter onder. Het kampioenschap zou toch al lastig worden en met een vierde plaats, die slechts 8 punten opleverde, werd het gat naar de kopman Lucas Dolfing alleen maar groter. “We hebben helaas door al dat stikstof- en vang-gewas gedoe geen kampioensrit dit jaar dus volgende week is al de laatste wedstrijd. Het is met het ontbreken van twee volle wedstrijddagen wel een korte kalender en heel moeilijk om iets goed te maken. De concurrentie is heel stevig dit jaar en er wordt echt hard gereden. Ik heb mijn uiterste best gedaan en dat ga ik volgende week ook gewoon weer doen. Hopelijk kan ik net zo lekker rijden als deze week, maar het zou wel fijn zijn als het resultaat er dan ook naar is. Ik moet er toch goed voor gaan zitten om de tweede plaats in het kampioenschap te houden. Ceriel Klein Kromhof houdt het goed spannend en zit me op de hielen.”