MIRJAM POL LANCEERT BOEK OVER HAAR DAKARBELEVENISSEN

Zevenvoudig Dakardeelneemster Mirjam Pol lanceert donderdag 21 november haar boek “DAKAR 2019, MIJN BESTE DAKAR OOIT”.
Als 22-jarige nam Mirjam in 2006 in Afrika voor de eerste keer deel aan de zwaarste rally ter wereld; Le Dakar. Ondanks dat velen haar voor gek verklaarden – zo’n ‘jong meisje’ alleen op de motor door de woestijn – reed zij de rally gewoon uit. Een paar jaar later wist Mirjam in de 2009 editie het damesklassement zelfs op haar naam te zetten.

Afgelopen januari stond zij voor de zevende keer aan de start van de Dakar rally in Lima, Peru. Na afloop van elke Dakar rally schrijft zij al haar belevenissen ‘van zich af’ om daarna met een schone lei te beginnen aan de voorbereidingen van de volgende rally. Zij deelt haar Dakar dagboekverhalen al vele jaren in boekvorm met haar sponsoren. En deze komen nu, anno 2019, voor het eerst voor iedereen beschikbaar!

Boek te koop
Mirjam over haar boek: “Ik kan de laatste Dakar pas achter mij laten als ik de hele rally nogmaals de revue laat passeren. Als ik alles weer doorneem, foto’s bekijk, roadbooks weer in handen heb, komt alles wederom tot leven. Ik kan dan bijna niet stoppen met alle verhalen te vertellen, soms lijken ze als een waterval uit mijn hoofd te storten.”

Elk jaar krijgt Mirjam vele verzoeken voor ‘een exemplaar’ en waar het boek te koop is. Aan dat verzoek wordt nu voldaan: vanaf donderdag 21 november is het boek in beperkte oplage te verkrijgen via haar website www.mirjampol.com

Unieke aantekening op haar palmares
Haar boek is af en Mirjam is nu drukdoende met de laatste voorbereidingen van haar achtste deelname aan de Dakar rally. Deze rally wordt voor het eerst in Saudi-Arabië gereden. De organisatie begint daarmee aan het derde hoofdstuk van de Dakar; tot 2008 werd de rally in Afrika gereden, daarna was Zuid-Amerika het toneel van de zwaarste rally ter wereld en nu staat er een nieuw hoofdstuk voor de deur.

Voor Mirjam Pol, nog steeds de enige Nederlandse vrouwelijke deelnemer op de motor, wordt deze Dakar-editie een unieke;

Mirjam zal in januari 2020 de enige Nederlandse motordeelnemer én de enige vrouwelijke deelnemer ter wereld zijn in het motorklassement van de Dakar rally die op alle drie de continenten acte de présance heeft gegeven!

Ga voor haar boek naar https://www.mirjampol.com/winkel/

Zaterdag 23 november is Mirjam Pol aanwezig op de Dakar Preproloog in Eersel waar haar boek verkrijgbaar is en meerdere signeersessies zullen zijn!