ISDE 2019, Portimão, Portugal

Foto’s: Vintage (alle dagen) / vrijdag / zaterdag / dag 1 / dag 1 sleutelen / dag 2  / dag 3 / dag 4 / dag 5 / dag 6
Uitslagen: WTT / JTT / WWT/ CLUBTEAMS / CAT1 / CAT2 (dames) / CAT3 club / Vintage82 / Vintage86

2019 ISDE Portugal: wijsheid achteraf…
Over een klein zesje voor de organisatie en onze gemiste kansen.
De toch ervaren organisator liet veel steken vallen. Geen routepijlen voor publiek en volgers naar de proeven, de plattegronden kwamen pas op zaterdag voor de wedstrijd en het programmaboekje op dag3! Geen controle door marshalls voor de eerste rijder uit en dat gaf al problemen op woensdagmorgen. En geen plan B! Files voor een helling in de route gevolgd door ad-hoc beslissingen die onhandig en oneerlijk waren. Dat kostte bijna de wedstrijddag voor de clubrijders op woensdag en de snelste 70 in de scratch reden wel 1 1/2 ronde; de rest werd na één ronde en dan nog precies voor een proef uit de wedstrijd gehaald. Jammer op dit niveau.
En dan de gemiste kansen: achteraf is makkelijk maar soms moet je durven! Een NL Junior team met Lars Griekspoor, Thijs Bulten en Tommie Jochems zou 6e zijn geworden, op 5 minuten achter België! Dit verrast mij ook en het betekent dat de KNMV selectie-criteria hoognodig geëvalueerd moeten worden. Ik ben nog steeds een groot voorstander van objectieve criteria maar op dit moment is de voorspellende waarde ruim onvoldoende.

De Zesdaagse voorbereidingen bezien door Wilco Bruijn
Hier even een bericht mbt de voorbereidingen voor de zesdaagse in Portugal.
Inmiddels hebben 39 ISDE rijders en 4 Vintage rijders zich aangemeld, dit is inmiddels ook doorgegeven aan de organisatie in Portugal. De KNMV heeft onder voorbehoud ook een Trophy Team en een Junior Trophy Team aangemeld. Persoonlijk ben ik erg druk geweest om ook een Women Tropy Team ingeschreven te krijgen maar dat is helaas niet gelukt.
De KNMV heeft samen met bondscoach Henk Boersma enkele rijders geselecteerd en deze groep heeft afgelopen zondag reeds hun eerste training in Zelhem middels een trial training o.l.v. Alex van de Broek gehad. Hier is ook geoefend in het banden wisselen, erg belangrijk tijdens een zesdaagse.

De organisatie staat inmiddels als een huis.  Jos Arends en Henri Rikhof helpen in het voortraject ook mee. Gezien het grote aantal rijders dat zich aangemeld heeft en de daarbij behorende helpers gaan we nu met een groep van over de 100 mensen en dit vergt een gedegen aanpak. Met deze heren erbij gaat dat zeker lukken.
De 1e vergadering hebben we gehad en er was een grote opkomst. De rijders en helpers luisterden naar hetgeen inmiddels al weer geregeld is.

In mijn vorige stukje stond ook :
Tevens gaan we weer T shirts verkopen in combinatie met een toevoeging in de fotoapp. Hierbij denk ik aan een club van 50. Deze club van 50 betaald dan € 50,- krijgt dan een T shirt en treedt toe tot de foto app. Er zijn toch zeker wel 250 enduro fans die ons een warm hart toedragen ?
Dit loopt ook. Inmiddels hebben we al meer dan 115 aanmeldingen voor een dergelijk shirt. Inmiddels hebben we het aantal verhoogd naar 300 stuks. Er is dus volop kans om zo’n Poloshirt te bemachtigen ….

Inmiddels is de 1e ONK enduro geweest in Holten onder echte enduro omstandigheden in m.n. de 3e ronde. Als je dan de uitslagen bekijkt, dan zie je dat de jonge rijders best wel vaak hoog geklasseerd zijn. De jeugd komt eraan … Tevens kun je hierin zien dat we t.o.v. de Belgen best goed gepresteerd hebben. Ik hoop dat men dit in Arnhem ook gezien heeft.

De aanmelding voor de zesdaagse loopt nog. De definitieve aanmelding weten op 7 april, na deze datum kunnen we dan concreet de teams vormen en afspraken maken.

Zo’n evenement kan helaas niet zonder sponsoring, dit begint inmiddels ook te lopen. Zo gaan we waarschijnlijk met gezamenlijk vervoer voor een deel van de rijders naar Portugal. Dit wordt dan door 1 van de rijders tegen kostprijs aangeboden en daar zijn we blij mee. Zo probeert iedereen een steentje bij te dragen. Wilt U ons ook ondersteunen neem dan a.u.b. contact met mij op.
Als jullie nog andere ideeën hebben op met name het financiële vlak dan hoor ik dat graag.

In de aanloop naar de zesdaagse nemen de rijders aan diverse wedstrijden deel, o.a. komend weekend WK in Dahlen, EK Enduro’s, Belgisch kampioenschap, overige ONK enduro’s en zo zijn er nog diverse wedstrijden. TEAMNL wenst jullie hierbij erg veel succes. Tevens is TEAMNL ook voornemens om ook nog een trainingsdag te organiseren en daar zijn we nu druk mee aan de slag.

Als laatste wil ik nog graag alle sponsoren, in welke vorm dan ook, bedanken voor hun inbreng in 1 van de afgelopen 4 jaren. Deze mensen hebben allemaal een groot enduro hart. Met Endurogroet Wilco Bruijn

Twee KNMV Clubteams mét ondersteuning naar ISDE 2019
Bron: KNMV. Het KNMV Bestuur heeft besloten om twee KNMV Clubteams naar de enduro zesdaagse ISDE af te vaardigen. De ISDE vindt plaats van 11 t/m 16 november aanstaande in Portimão, Portugal.

Het KNMV Bestuur ziet potentie en gedrevenheid in de Nederlandse enduro. Bij de senioren liggen er kansen en de nieuwe aanwas van jonge enthousiaste endurorijders is duidelijk zichtbaar/merkbaar. Maar zij moeten nog veel leren (ervaring opdoen en begeleid worden). Daarom worden de teams vanuit de KNMV Endurotalentontwikkeling begeleid en ondersteund tijdens de ISDE.

Samenstelling teams
KNMV Club TEAM 1: Rik Vierhuizen, Daan Bruijsten, Lucas Dolfing
KNMV Club TEAM 2: Marc Zomer, Mike Bokslag, Thijs Bulten
Reserverijder: Tommie Jochems
Genoemde rijders vallen onder de regie van het endurotalentbegeleidingsteam, bestaande uit: Henk Boersma, Stephan Braakhekke, Peter Hageman, Sjaak Martens en Mario Pieterse.

Voor de logistieke verzorging tijdens de ISDE in Portugal sluiten beide teams en reserverijder aan bij TeamNL.

Geen World Trophy Team en Junior Trophy Team
Het KNMV Bestuur heeft besloten om geen World Trophy Team en Junior Trophy Team af te vaardigen naar de ISDE 2019. Rijders die voor een plek in het WTT of JTT in aanmerking willen komen, moeten aan bepaalde selectievoorwaarden voldoen. De rijders in kwestie voldoen niet aan de gestelde criteria.

Wijzigingen in Clubteams voor ISDE Portugal
Bron: KNMV. Zo vlak voor de ISDE zorgt blessureleed voor een aantal wijzigingen in de KNMV Clubteams die meedoen van 11 tot en met 16 november in Portimão (Portugal).
Binnen KNMV Clubteam 1 moeten Rik Vierhuizen en Daan Bruijsten verstek laten gaan voor de zesdaagse enduro. In team 2 missen we Mike Bokslag.
Gelukkig kent de enduro nieuwe/jonge aanwas van onderuit! Voor beide clubteams zetten we vervangende rijders in, passend in de talentontwikkeling binnen de endurosport.

KNMV Clubteams ISDE Portugal

  • Clubteam 1: Lucas Dolfing, Thijs Bulten, Lars Griekspoor
  • Clubteam 2: Marc Zomer, Tommie Jochems, Jarno Zandbergen

Het endurobegeleidingsteam onder leiding van teammanager Henk Boersma gaat met deze beide teams in Portugal aan de slag!

2019 ISDE Portugal woensdag: TeamNL uit de startblokken
Terwijl (uiteraard) een paar slimmeriken aan het proeven lopen waren of op de motor rondreden om te verkennen, vloog, reed en liep de rest van Nederland hier binnen. Met alle vrachtwagens, busjes en aanhangers. Wat een spektakel maar 36 rijders is ook best veel. Met vereende krachten werd alles leeg getrokken en opgebouwd. Vooral die bouwpakketten met stellingen waren leuk. Een woud van tentjes en een fraaie keukenwagen maakten het helemaal af.
Morgen nog veel puntjes op de i en vooral rondrijden en veel proeven lopen; er zijn er maar liefst negen. Gas er op!

2019 ISDE Portugal vrijdag: alle motoren ingeleverd
Foto’s vrijdag. Op de vintage na dan, die gaan pas woensdag keuren. Van onze kant liep het vlot; maar één uitlaatje hoeven te vervangen. De keurders hadden wat meer tijd nodig maar alles staat nu netjes in het zonnetje.
Terwijl Wilco en zijn team de laatste uitleg aan de volledige groep geven, hier alvast wat foto’s. En die 2 1/2 dag tot maandagochtend komen ook wel om. Zeker omdat we nog geen plattegronden hebben en omdat er nog geen borden langs de weg staan naaf de proeven en de tc’s. Programmaboekje? Weet niet.

2019 ISDE Portugal zaterdag: op naar de intocht
Vanavond om 17.00 uur de altijd vrolijke intocht van de landen teams in het centrum van Portimao. Dat wordt dan een mooie afsluiter van een dag die (eindelijk) fris maar lekker zomers begint. Wel jammer dat die buikschuivers hier al weer een uur aan het trainen zijn op het asfalt. Wat een circus! Gisteravond ook mooi nieuws over de zesdaagse van 2020 in Italië. Dichterbij huis want vlak bij Voghera. Pittige routes met een laag gemiddelde en 10 verschillende proeven. En .. vooral een fraaie camping op de paddock! Maar nu eerst even Portugal afwerken.

2019 ISDE Portugal zaterdag: de plattegronden
Lang gewacht, toch gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 ISDE Portugal zaterdag: vrolijke intocht
Meer foto’s intocht. Wat een leuke, vlotte, eenvoudige, gezellige intocht. En reken maar dat het podium fel oranje gekleurd was. De speaker was er even stil van. Op naar de zondag, de laatste rust/werkdag en dan gaat het maandag om 07:00 uur los. De starttijden staan al online en zijn te zien via de live-timing link.

2019 ISDE Portugal zondag: stilte voor de storm
Vier proeven binnen 2 km van het circuit waar de paddock is. En de slotcross is van 80 km verderop ook verplaatst naar hier. Wordt een supermotard style wedstrijd bij de kartbaan. Straks de bussen voor de posten laden en dan nog één goeie nacht voor dat het feest begint. Om 07.00 uur en dan is het licht nog niet echt aan. Maar het duurt minstens 40 minuten voordat ze in de eerste proef zitten. We gaan het zien.

2019 ISDE Portugal maandag: dag 1 loopt!
Lars GriekspoorFoto’s start en proef 3. Na een nacht met veel regen en wind mochten de eerste Australische Trophy rijders om 07:00 uur in het donker op weg. Het was toen al weer droog en tot de eerste proef was het 40 minuten dus ook weer iets te zien. Iets na 12 uur kreeg het schrale zonnetje er wat motregen bij. Die plakte lekker met het fijne stof, ook op de brillen. Helaas waren we voor proef 1 al twee rijders kwijt. Tim Kruiper had grote mechanische problemen en Henk Reuvers gleed weg op een gravel stuk in de route; uiteraard bovenop zijn sleutelbeen. Pech dus voor deze twee mannen.
Intussen nette top 20 tijden voor de onze snelste clubrijders in de eerste drie proeven. Livetiming is goed, ook via de app.

2019 ISDE Portugal maandag: dag 1 officiële uitslagen
Bas Klein HaneveldWorld Trophy:
1. AUSTRALIA 2:20:03.19
2. UNITED STATES 2:20:22.72
3. ITALY 2:22:06.78
11. BELGIUM 2:30:42.58
Junior Trophy:
1. AUSTRALIA 2:22:17.72
2. UNITED STATES 2:23:31.83
3. FRANCE 2:24:22.21
9. BELGIUM 2:30:40.52
Womens Trophy:
1. GERMANY 1:45:38.59
2. UNITED STATES 1:45:44.04
3. AUSTRALIA 1:46:41.25
E1:
1. 53 GARCIA Josep ESP 46:07.14
2. 20 SIPES Ryan USA 46:45.31
3. 200 REMES Eero FIN 47:04.12
26. 150 HERINNE Jeremy BEL 50:46.15
38. 154 VANDERHEYDEN Mika BEL 54:36.18
E2:
1. 22 ROBERT Taylor USA 46:45.63
2. 21 RUSSELL Kailub USA 46:51.78
3. 15 HIGLETT Fraser AUS 47:05.59
8. 156 MAGAIN Antoine 47:52.53
11. 155 WILLEMS Erik 48:11.81
22. 152 MARTINY Jerome 49:42.34
28. 153 VAN HOOF Mathias 50:14.09
E3:
1. 11 SANDERS Daniel AUS 45:33.11
2. 32 MORONI Rudy ITA 47:20.43
3. 23 BAYLOR Steward USA 47:32.53
20. 151 LILLO Gauthier 51:09.40
Women:
1. 274 RICHARDS Brandy USA 51:28.52
2. 287 FRANKE Maria DEU 51:43.53 +15.01
3. 270 JONES Tayla AUS 53:03.31 +1:19.78
C1:
1. 507 MEDAGLIA Tyler 47:58.03
7. 479 GRIEKSPOOR Lars 50:31.34
13. 379 BULTEN Thijs 51:13.74
24. 480 ZOMER Marc 52:18.53
72. 482 GRIEKSPOOR Frank 1:02:15.79 (+ 1 m.)
98. 746 MOULIJN Leonard 1:24:15.05 (+ 18 m.)
C2:
Lucas Dolfing1. 424 MEO Antoine 47:07.60
11. 579 DOLFING Lukas 49:41.60
14. 481 KLEIN HANEVELD Bas 50:24.17
28. 580 ZANDBERGEN Jarno 51:45.64
33. 380 JOCHEMS Tommie 52:00.01
38. 581 HOENSON Michel 52:25.89
60. 381 AALDERING Wesley 53:44.64
76. 582 GROENEWEG Robin 56:23.39
80. 384 DOLFING Sander 56:45.10
84. 587 SELLING Alex 57:16.79
87. 484 KUILMAN Arjan 57:23.72
90. 485 KLINK Nina 57:43.37 (+ 1 m.)
101. 589 KENTROP Adriaan 58:19.14
117. 490 DIETVORST Danny 1:00:47.37 (+ 1 m.)
118. 387 VERNOOYS Sam 1:00:53.56 (+ 1 m.)
127. 388 VELEMA Jonathan 1:01:49.31
135. 489 DE HAAN Alexander 1:05:12.05 (+8 m.)
138. 383 VAN LIEROP Theo 1:05:13.57 (+ 3 m.)
144. 487 VERHOEF Joost 1:06:43.64 (+ 2 m.)
150. 385 WILLEMSEN Daniel 1:08:39.59 (+ 13 m.)
164. 588 WILLEMSE Marcel 1:20:56.51 (+ 12 m.)
xxx. 382 Tim Kruiper DNF
C3:
1. 640 BAKER JT 49:42.26
19. 390 VAN DEN BROEK Alex 55:06.07
41. 585 SANDERMAN Henri 57:57.72
47. 584 GONLAG Bram 58:34.11
49. 389 EKELMANS Erik 58:55.72
84. 488 BRAAS John 1:12:22.69 (+5 m.)
xx. 590 Henk Reuvers DNF

2019 ISDE Portugal maandag: dag 1 en ervaring telt
wesley-aalderingKijk maar naar Lucas Dolfing (14e scratch), Bas Klein Haneveld en Nina Klink. Maar ook de rookies gaan hard. Kijk maar naar Lars Griekspoor (23e scratch) en Thijs Bulten. Ook N1 kampioen Jarno Zandbergen ging mooi, net geen 50e scratch.
Wesley Aaldering had nog moeite met de harde proef 3 en ook met zijn voorrem. Proef 1 en 2, zanderig en vlak heideland, liep bij alle Nederlanders beter. Ervaring op het harde komt met de jaren.
Verder weinig malheur. Eentje met benzine toevoer problemen en uiteraard het nodige bodemonderzoek. Maar grotendeels zonder schrammen. Alleen sneu voor Tim Kruiper en Henk Reuvers; wel een erg korte zesdaagse zo.
Intussen 359 clubrijders aan de finish en 13 uitvallers.
Bij de Trophy en Junior 108 finishers en 2 uitvallers waaronder WK kampioen Brad Freeman.
Op naar dag 2, dinsdag: zelfde route en zelfde proeven. Waarschijnlijk starten op scratch van maandag.

2019 ISDE Portugal dinsdag: dag 2, stof en zon en de gang er in!
jonathan-velema-proef1Foto’s proef 1. Vandaag nog weinig problemen. Wel veel stof en flink filters wisselen. Proef 1 is geen zand maar poeder. Theo van Lierop 6 minuten bij TC1; had op een route helling liggen martelen. Erik Ekelmans had 8 minuten bij TC3; lekke radiator. Joost Verhoef 1 minuut te vroeg bij TC1. Marcel Willemse en Leo Moulijn allebei een paar minuten bij TC1.
Vooraan rijden de Team-NL-ers hard door. Na vier proeven staan er 6 bij de top 50 en Lucas Dolfing 10e scratch!

2019 ISDE Portugal dinsdag: dag 2 officiële uitslagen
Foto’s proef 1 en 7. Een stoffige en zware dag. Het zandlaagje was er ongeveer wel af en er kwamen meer stenen boven. We raakten Henri Sanderman kwijt omdat een voorligger zijn motor op een helling terug naar beneden liet komen. En die kwam bij Henri in zijn gezicht en op zijn polsen. Hij kon de motor niet meer vasthouden en is gestopt. Verder raakte Leo Moulijn buiten het half uur.
Boven aan de lijst met een 13e scratch vandaag staat Lucas Dolfing. Het KNMV clubteam 1 met Lucas, Lars en Thijs klimt naar de zesde plaats. Alle details vind je hier.

tommy-jochems-dag2Alles na dag 2:
World Trophy:
1. AUSTRALIA 4:42:56.19
2. UNITED STATES 4:43:46.62
3. ITALY 4:48:06.60
11. BELGIUM 5:08:02.78
Junior Trophy:
1. AUSTRALIA 4:48:05.95
2. UNITED STATES 4:51:32.85
3. ITALY 4:53:30.07
8. BELGIUM 5:06:39.202
Womens Trophy:
1. UNITED STATES 3:36:30.71
2. GERMANY 3:37:39.36
3. AUSTRALIA 3:37:45.08
CAT1 na dag 2:
1 11 SANDERS Daniel WT MA AUS E3 1 Husqvarna 1:31:37.60
2 53 GARCIA Josep WT RFME ESP E1 1 KTM 1:32:48.16 1:32:48.16
3 22 ROBERT Taylor WT AMA USA E2 1 KTM 1:34:03.74 1:34:03.74
29 156 MAGAIN Antoine JWT FMB BEL E2 9 KTM 1:37:50.83
32 155 WILLEMS Erik JWT FMB BEL E2 12 Husqvarna 1:37:58.97
66 153 VAN HOOF Mathias WT FMB BEL E2 24 Beta 1:41:50.09
71 152 MARTINY Jerome WT FMB BEL E2 28 Husqvarna 1:41:40.34 1:00.00 1:42:40.34
75 150 HERINNE Jeremy WT FMB BEL E1 27 Yamaha 1:43:32.35
78 151 LILLO Gauthier WT FMB BEL E3 20 KTM 1:45:10.35
94 154 VANDERHEYDEN Mika JWT FMB BEL E1 36 Husqvarna 1:49:49.40 1:00.00 1:50:49.40
Women:
1 274 RICHARDS Brandy WWT AMA USA EW 1 KTM 1:45:36.08
2 287 FRANKE Maria WWT DMSB DEU EW 2 KTM 1:45:58.39
3 270 JONES Tayla WWT MA AUS EW 3 Husqvarna 1:48:06.66
Cat3 na dag 2:
1 424 MEO Antoine CTA FFM FRA C2 1 Honda 1:35:57.71
2 638 OLIVEIRA Dante CTA AMA USA C2 2 KTM 1:36:57.30
3 507 MEDAGLIA Tyler CTA CMA CAN C1 1 Kawasaki 1:37:34.13
10 640 BAKER JT CTA AMA USA C3 1 Gas Gas 1:41:00.00
13 579 DOLFING Lukas CTA KNMV NLD C2 9 TM 1:41:07.40
20 481 KLEIN HANEVELD Bas CTA KNMV NLD C2 13 Husqvarna 1:42:35.52
28 479 GRIEKSPOOR Lars CTA KNMV NLD C1 7 KTM 1:43:40.98
37 379 BULTEN Thijs CTA KNMV NLD C1 11 Husqvarna 1:44:45.27
47 580 ZANDBERGEN Jarno CTA KNMV NLD C2 25 KTM 1:45:36.07
60 380 JOCHEMS Tommie CTA KNMV NLD C2 32 KTM 1:46:40.37
62 581 HOENSON Michel CTA KNMV NLD C2 33 KTM 1:46:43.21
71 480 ZOMER Marc CTA KNMV NLD C1 23 KTM 1:47:28.95
88 381 AALDERING Wesley CTA KNMV NLD C2 48 Husqvarna 1:49:07.23
119 390 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV NLD C3 19 KTM 1:52:28.00
135 582 GROENEWEG Robin CTA KNMV NLD C2 70 KTM 1:55:16.21
151 485 KLINK Nina CTA KNMV NLD C2 74 KTM 1:56:18.20 1:00.00 1:57:18.20
157 484 KUILMAN Arjan CTA KNMV NLD C2 77 Husqvarna 1:57:51.80
159 384 DOLFING Sander CTA KNMV NLD C2 79 Husqvarna 1:57:53.86
184 587 SELLING Alex CTA KNMV NLD C2 90 Husqvarna 1:59:09.80
186 589 KENTROP Adriaan CTA KNMV NLD C2 91 Husqvarna 1:59:49.41
195 584 GONLAG Bram CTA KNMV NLD C3 43 KTM 2:00:46.14
223 490 DIETVORST Danny CTA KNMV NLD C2 108 Husqvarna 2:03:13.75 1:00.00 2:04:13.75
248 387 VERNOOYS Sam CTA KNMV NLD C2 115 KTM 2:01:35.75 1:00.00 5:00.00 2:07:35.75
250 385 WILLEMSEN Daniel CTA KNMV NLD C2 117 KTM 1:54:38.25 1:00.00 11:00.00 1:00.00 2:07:38.2
252 482 GRIEKSPOOR Frank CTA KNMV NLD C1 73 KTM 2:07:04.74 1:00.00 2:08:04.74
253 489 DE HAAN Alexander CTA KNMV NLD C2 118 Beta 2:00:06.33
258 388 VELEMA Jonathan CTA KNMV NLD C2 121 KTM 2:09:17.34
265 389 EKELMANS Erik CTA KNMV NLD C3 66 KTM 2:02:28.90 8:00.00 2:10:28.90
285 487 VERHOEF Joost CTA KNMV NLD C2 135 Husqvarna 2:12:20.30 2:00.00 1:00.00 2:15:20.30
303 383 VAN LIEROP Theo CTA KNMV NLD C2 144 KTM 2:11:02.49 9:00.00 2:20:02.49
325 588 WILLEMSE Marcel CTA KNMV NLD C2 155 KTM 2:19:38.92 17:00.00 2:36:38.92
326 488 BRAAS John CTA KNMV NLD C3 79 KTM 2:20:40.05 16:00.00 1:00.00 2:37:40.05
DNF 585 SANDERMAN Henri CTA KNMV NLD C3 89 KTM
DNF 746 MOULIJN Leonard CTA KNMV NLD C1 101 KTM

2019 ISDE Portugal woensdag: dag 3, chaos!
proef 1 ronde 1Foto’s woensdag. De dag begon nat maar bij de gladde en mistige proef 1 liep alles nog redelijk op schema. Behalve dat er 50 trophy rijders verkeerd waren gereden omdat er pijlen weg waren. Dus kreeg iedereen er 15 minuten tijd bij. Daarna kwamen de moeilijke hellingen. Clubrijders in de file en de strafminuten vlogen om de oren. Vervolgens werd na 1/3 van de clubrijders proef 2 in de 2e ronde stil gelegd. Deze zelf was overigens knettterhard en droog en stoffig en prima te rijden.Maar ze durfden kennelijk de meute niet het tweede stuk van de 2e lus in te sturen. Bang dat ze voor donker niet terug waren.
marc-zomerNegen rijders van ons zijn echter wel door, dus die maken wel extra meters; lekker dan!
Iedereen gaat wel de 17 sleutelminuten doen. En de WTT, JTT en dames zouden wel weer proef 7 rijden.
Allemaal typisch een gevolg van “geen plan B” hebben. Jammer op dit niveau.


2019 ISDE Portugal woensdag: dag 3, wachten op de vergadering

bram-gonlagIntussen verdwijnen in de online lijst de tijdstraffen als sneeuw voor de zon. Eerst hele hordes buiten het half uur en ook diverse Nederlanders maar nu niet meer. Ze zijn denk ik de vergadering aan het voorbereiden. Daar al het ook nog wel over E1 leider Garcia gaan. Die ging als eerste proef 3 in en hij ging er echt knetterhard af; de proef bleek daar veranderd te zijn. Na de finish wilde hij de marshalls te lijf gaan maar konden zijn maten hem van weerhouden. Allemaal niet fijn.
484 KUILMAN Arjan NLD Husqvarna C2 7C Delay 1:00.00 1:00.00
488 BRAAS John NLD KTM C3 1C Delay 5:00.00 5:00.00
585 SANDERMAN Henri NLD KTM C3 1C Delay 5:00.00 5:00.00
588 WILLEMSE Marcel NLD KTM C2 1C Delay 3:00.00 3:00.00
746 MOULIJN Leonard NLD KTM C1 1C Delay 7:00.00 7:00.00
Herstarter Henri Sanderman was overigens vandaag opnieuw gestopt na een incidentje robin-groenewegmet een hond. De hond kon het helaas niet na vertellen. Alex van den Broek had het liever afgemaakt; kon hij lekker naar voren rijden. En ook Alex Selling hield de nul vast en hij stond er nog fris bij. Verder begint Robin Groeneweg op te vallen en op te klimmen door rustig en solide rijden. Dat kan ook niet anders met een zoon die JE1 jeugd kampioen is.
Van de snelle mannen raakte bas Klein Haneveld zijn achterrem kwijt na een val op de route maar ook dat kwam weer goed.
En .. de uitslagen staan online, onofficieel natuurlijk.

2019 ISDE Portugal woensdag: dag 3 officiële uitslagen
thijs-bultenAlles na dag 3:
World Trophy:
1 UNITED STATES 7:31:07.90
2. Australië 7:32:20.31
3. ITALY 7:38:08.30
9. BELGIUM 8:08:33.11
Junior Trophy:
1. AUSTRALIA 7:41:58.72
2. UNITED STATES 7:43:19.64
3. ITALY 7:46:11.17
8. BELGIUM 8:28:37.01
Womens Trophy:
1. UNITED STATES 5:43:41.34
2. AUSTRALIA 5:44:48.55
3. GREAT BRITAIN 5:54:15.36
CAT1 na dag 3:
1 11 SANDERS Daniel WT MA AUS E3 1 Husqvarna 2:26:51.60
2 53 GARCIA Josep WT RFME ESP E1 1 KTM 2:28:42.06
3 22 ROBERT Taylor WT AMA USA E2 1 KTM 2:29:29.38
23 156 MAGAIN Antoine JWT FMB BEL E2 8 KTM 2:34:46.56
26 155 WILLEMS Erik JWT FMB BEL E2 9 Husqvarna 2:35:11.23
58 153 VAN HOOF Mathias WT FMB BEL E2 21 Beta 2:41:04.85
68 152 MARTINY Jerome WT FMB BEL E2 26 Husqvarna 2:42:09.89 1:00.00 2:43:09.89
70 150 HERINNE Jeremy WT FMB BEL E1 25 Yamaha 2:44:18.37
73 151 LILLO Gauthier WT FMB BEL E3 19 KTM 2:47:25.56
100 154 VANDERHEYDEN Mika JWT FMB BEL E1 39 Husqvarna 3:01:39.22 17:00.00 3:18:39.22
Women:
1 274 RICHARDS Brandy WWT AMA USA EW 1 KTM 2:48:02.90
2 287 FRANKE Maria WWT DMSB DEU EW 2 KTM 2:48:20.48
3 270 JONES Tayla WWT MA AUS EW 3 Husqvarna 2:50:40.80
Cat3 na dag 3:
1 424 MEO Antoine CTA FFM FRA C2 1 Honda 2:02:06.92
2 638 OLIVEIRA Dante CTA AMA USA C2 2 KTM 2:03:11.24
3 738 RUSSELL Ricky CTA AMA USA C2 3 Yamaha 2:03:44.32
5 507 MEDAGLIA Tyler CTA CMA CAN C1 1 Kawasaki 2:04:39.43
12 640 BAKER JT CTA AMA USA C3 1 Gas Gas 2:08:40.75

11 579 DOLFING Lukas CTA KNMV NLD C2 8 TM 2:08:33.34
27 479 GRIEKSPOOR Lars CTA KNMV NLD C1 7 KTM 2:11:14.34
28 481 KLEIN HANEVELD Bas CTA KNMV NLD C2 17 Husqvarna 2:11:20.78
40 379 BULTEN Thijs CTA KNMV NLD C1 11 Husqvarna 2:12:51.38
55 580 ZANDBERGEN Jarno CTA KNMV NLD C2 29 KTM 2:14:29.98
62 380 JOCHEMS Tommie CTA KNMV NLD C2 34 KTM 2:15:16.29
69 480 ZOMER Marc CTA KNMV NLD C1 22 KTM 2:15:50.84
88 381 AALDERING Wesley CTA KNMV NLD C2 48 Husqvarna 2:18:14.71
104 581 HOENSON Michel CTA KNMV NLD C2 58 KTM 2:20:52.87
108 390 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV NLD C3 18 KTM 2:21:16.46
137 582 GROENEWEG Robin CTA KNMV NLD C2 68 KTM 2:26:56.25
154 485 KLINK Nina CTA KNMV NLD C2 74 KTM 2:27:46.73
176 384 DOLFING Sander CTA KNMV NLD C2 85 Husqvarna 2:30:38.76
177 587 SELLING Alex CTA KNMV NLD C2 86 Husqvarna 2:30:47.80
179 484 KUILMAN Arjan CTA KNMV NLD C2 87 Husqvarna 2:30:17.37 1:00.00 2:31:17.37
186 589 KENTROP Adriaan CTA KNMV NLD C2 91 Husqvarna 2:32:03.05
193 584 GONLAG Bram CTA KNMV NLD C3 43 KTM 2:33:21.66
212 490 DIETVORST Danny CTA KNMV NLD C2 103 Husqvarna 2:34:49.19 1:00.00 2:35:49.19
222 385 WILLEMSEN Daniel CTA KNMV NLD C2 107 KTM 2:24:29.92 1:00.00 11:00.00 1:00.00 2:37:29.92
231 489 DE HAAN Alexander CTA KNMV NLD C2 111 Beta 2:31:35.77 8:00.00 2:39:35.77
236 387 VERNOOYS Sam CTA KNMV NLD C2 113 KTM 2:34:00.57 1:00.00 5:00.00 2:40:00.57
245 482 GRIEKSPOOR Frank CTA KNMV NLD C1 68 KTM 2:41:35.10 1:00.00 2:42:35.10
247 389 EKELMANS Erik CTA KNMV NLD C3 62 KTM 2:35:00.62 8:00.00 2:43:00.62
248 388 VELEMA Jonathan CTA KNMV NLD C2 118 KTM 2:43:05.01
268 487 VERHOEF Joost CTA KNMV NLD C2 128 Husqvarna 2:45:57.92 2:00.00 1:00.00 2:48:57.92
284 383 VAN LIEROP Theo CTA KNMV NLD C2 135 KTM 2:45:39.86 9:00.00 2:54:39.86
307 588 WILLEMSE Marcel CTA KNMV NLD C2 149 KTM 2:55:39.90 20:00.00 3:15:39.90
DNF 488 BRAAS John
DNF 585 SANDERMAN Henri
DNF 746 MOULIJN Leonard

Er zijn nu 48 clubrijders uit de strijd.

2019 ISDE Portugal donderdag: dag 4 hopelijk zonder verrassingen
Het werd laat gisteren in de jury vergadering dus de startlijsten ploeg had vanmorgen nog volop werk! Voor de verandering is de startvolgorde gebaseerd op de uitslag van gisteren niet op de scratch na gisteren. De route en proeven zijn dezelfde als gisteren maar alle clubrijders gaan nu wel over de damesroute. Verder vandaag de Vintage rijders aan de bak. Voor een aangepaste route met drie proeven als afsluiter de acceleratie test. Die werd gisteren in de algehele paniek namelijk ook gecanceld.
En…helling rijden doe je zo volgens de Nederlandse kampioen op een TM (met dank aan Ton voor het filmpje).


2019 ISDE Portugal donderdag: dag 4 voor de doorbijters

jan hans dolfing vintageFoto’s: dag 4 / VINTAGE. De vintage mocht eindelijk van start op een dag die nat begon en zoals de hele week met stof en veel wind en een losse bui eindigde. Niet alleen bij de vintage flink strafminuten. Marcel Willemse en Theo van Lierop sprokkelden er ook heel wat. De clubrijders reden één helling minder. De vintage een zwaar aangepast traject van 110 km met wel uiteindelijk 3 proeven. Proef Hotel, (moest als 3e) werd geschrapt voor ze en de afsluitende acceleratietest ook. Dat had mede met een overleden buitenlandse deelnemer te maken (hartstilstand).
Joep Luth haalde de eerste proef niet vanwege een sputterende motor. Leo van Waasdijk en AJ Nijland waren ook al vroeg terug in de paddock. Van de 115 classics op de startlijst staat Jan Hans Dolfing voorlopig 54e en Rendo Boersma 59e.
Van de clubrijders staan de eerste 5 inmiddels op het paddock. Later meer.

2019 ISDE Portugal donderdag: dag 4, officiële uitslagen
Een natte, koude, stoffige en zware dag voor de clubrijders. Er waren best wat stuken uitgehaald maar alles is zo verrot gereden dat het voor gewone stervelingen meer dan pittig was. Kijk maar eens naar de “koppies” achteraan dit dag-album (foto’s). Het goede nieuws is dat we vandaag niemand zijn kwijt geraakt. België raakte Jerome Martiny kwijt met een beenbreuk.
Alles na dag 4:jarno-zandbergen-dag4
World Trophy:
1 UNITED STATES 10:17:38.97
2. Australië 10:19:06.43
3. ITALY 10:26:20.10
10. BELGIUM 11:11:59.281
Junior Trophy:
1. AUSTRALIA 10:27:42.95
2. UNITED STATES 10:36:35.45
3. ITALY 10:39:03.63
7. BELGIUM 11:53:50.16
Womens Trophy:
1. UNITED STATES 7:54:49.22
2. GERMANY 8:00:03.22
3. GREAT BRITAIN 8:07:58.16
CAT1 na dag 4:
1 11 SANDERS Daniel WT MA AUS E3 1 Husqvarna 3:20:59.91
2 53 GARCIA Josep WT RFME ESP E1 1 KTM 3:22:31.12
3 22 ROBERT Taylor WT AMA USA E2 1 KTM 3:24:34.02
18 156 MAGAIN Antoine JWT FMB BEL E2 7 KTM 3:30:59.21
23 155 WILLEMS Erik JWT FMB BEL E2 10 Husqvarna 3:32:27.81
54 153 VAN HOOF Mathias WT FMB BEL E2 22 Beta 3:40:39.90
65 150 HERINNE Jeremy WT FMB BEL E1 22 Yamaha 3:45:09.09
69 151 LILLO Gauthier WT FMB BEL E3 18 KTM 3:50:25.96
91 154 VANDERHEYDEN Mika JWT FMB BEL E1 35 Husqvarna 4:11:23.14 39:00.00 4:50:23.14
DNF 152 MARTINY Jerome WT FMB BEL E2 26 Husqvarna
Women:
1 287 FRANKE Maria WWT DMSB DEU EW 1 KTM 3:51:13.41
2 274 RICHARDS Brandy WWT AMA USA EW 2 KTM 3:52:39.66
3 297 DANIELS Jane WWT ACU GBR EW 3 Husqvarna 3:55:39.33
Cat3 na dag 4:
1 424 MEO Antoine CTA FFM FRA C2 1 Honda 2:58:54.17
2 638 OLIVEIRA Dante CTA AMA USA C2 2 KTM 2:59:57.55
3 738 RUSSELL Ricky CTA AMA USA C2 3 Yamaha 3:01:08.44
5 507 MEDAGLIA Tyler CTA CMA CAN C1 1 Kawasaki 3:02:50.86
12 640 BAKER JT CTA AMA USA C3 1 Gas Gas 3:08:21.34
14 579 DOLFING Lukas CTA KNMV NLD C2 9 TM 3:09:01.66
26 481 KLEIN HANEVELD Bas CTA KNMV NLD C2 15 Husqvarna 3:12:31.16
33 479 GRIEKSPOOR Lars CTA KNMV NLD C1 8 KTM 3:13:22.71
44 379 BULTEN Thijs CTA KNMV NLD C1 13 Husqvarna 3:15:43.14
58 380 JOCHEMS Tommie CTA KNMV NLD C2 30 KTM 3:18:09.53
65 580 ZANDBERGEN Jarno CTA KNMV NLD C2 33 KTM 3:18:41.59
80 480 ZOMER Marc CTA KNMV NLD C1 23 KTM 3:21:21.35
88 381 AALDERING Wesley CTA KNMV NLD C2 49 Husqvarna 3:22:47.12
99 390 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV NLD C3 17 KTM 3:25:13.09
104 581 HOENSON Michel CTA KNMV NLD C2 57 KTM 3:25:41.86
137 582 GROENEWEG Robin CTA KNMV NLD C2 67 KTM 3:35:48.32
157 485 KLINK Nina CTA KNMV NLD C2 77 KTM 3:37:48.86 1:00.00 3:38:48.86
174 587 SELLING Alex CTA KNMV NLD C2 81 Husqvarna 3:40:56.21
178 384 DOLFING Sander CTA KNMV NLD C2 84 Husqvarna 3:41:54.01
182 484 KUILMAN Arjan CTA KNMV NLD C2 88 Husqvarna 3:42:48.80 1:00.00 3:43:48.80
185 589 KENTROP Adriaan CTA KNMV NLD C2 91 Husqvarna 3:44:25.46
192 584 GONLAG Bram CTA KNMV NLD C3 43 KTM 3:46:07.27
199 385 WILLEMSEN Daniel CTA KNMV NLD C2 100 KTM 3:33:56.30 1:00.00 11:00.00 1:00.00 3:46:56.30
204 489 DE HAAN Alexander CTA KNMV NLD C2 102 Beta 3:40:01.04 8:00.00 3:48:01.04
230 490 DIETVORST Danny CTA KNMV NLD C2 110 Husqvarna 3:48:14.00 7:00.00 3:55:14.00
231 389 EKELMANS Erik CTA KNMV NLD C3 57 KTM 3:47:16.29 8:00.00 3:55:16.29
232 387 VERNOOYS Sam CTA KNMV NLD C2 111 KTM 3:49:12.98 1:00.00 5:00.00 2:00.00 3:57:12.98
245 388 VELEMA Jonathan CTA KNMV NLD C2 117 KTM 4:03:53.21
254 482 GRIEKSPOOR Frank CTA KNMV NLD C1 70 KTM 3:59:32.44 5:00.00 4:00.00 4:08:32.44
259 487 VERHOEF Joost CTA KNMV NLD C2 123 Husqvarna 4:06:42.40 5:00.00 1:00.00 4:12:42.40
289 383 VAN LIEROP Theo CTA KNMV NLD C2 138 KTM 4:08:33.63 31:00.00 8:00.00 4:47:33.63
DNF 588 WILLEMSE Marcel CTA KNMV NLD C2
Vintage:
1 883 RINALDI Mario KTM ITA 24:57.70
2 886 CASARTELLI Maurizio PUCH ITA 25:10.81
3 881 SALA Giovanni KTM ITA 25:11.45
27 957 DOLFING Jan-Hans HONDA NLD 28:38.21
31 934 BOERSMA Rendondo KTM NLD 29:09.29
DNF 933 VAN WAASDIJK Leo Montesa NLD
DNF 935 LUTH Joep KTM NLD
DNF 936 NIJLAND Arend Jan KTM NLD

2019 ISDE Portugal vrijdag: dag 5, nieuwe proeven, nieuwe kansen
leo-van-waasdijkFoto’s vrijdag. En deels een nieuwe route maar dat was het gravel en asfalt stuk. De eerste helft was de route en klimmetjes van gisteren in tegengestelde richting. Al was daar wel wat uitgehaald. Geen regen na 07:00 uur; ook wel eens fijn. Het zonnetje kon de felle en frisse wind net niet aan. Maar het was wel een mooie enduro dag. ook de vintage klasse kwam eindelijk aan zijn trekken met drie proeven. Mooi om te zien hoe ze daar de al vermoeide laatste clubrijders voorbij vlogen op hun klassieke machines. Uiteraard weer een geïmproviseerde aanpassing aan het tijdschema omdat de Trophy rijders een proef niet in wilden die nog vol zat met vintage rijders.
michel-hoensonIntussen zijn er al 18 Nederlanders binnen. Weinig strafminuten ook vandaag. Marcel Willemse scoort het hoogst maar door tijdig terug klokken zit hij nog in de wedstrijd.
Lucas Dolfing leidt het pak weer voor Bas Klein Haneveld, Thijs Bulten en Lars Griekspoor. Straks de uitslagen.

2019 ISDE Portugal vrijdag: dag 5, officiële uitslagen
Alles na dag 5:
World Trophy:nina-klink
1 UNITED STATES 13:03:28.88
2. Australië 13:05:31.40
3. ITALY 13:15:26.18
10. BELGIUM 14:11:43.66
Junior Trophy:
1. AUSTRALIA 13:15:53.10
2. UNITED STATES 13:24:32.30
3. SPAIN 13:43:22.07
5. BELGIUM 14:36:33.98
Womens Trophy:
1. UNITED STATES 9:58:03.46
2. GERMANY 10:06:38.68
3. GREAT BRITAIN 10:16:22.34
CAT1:
1 11 SANDERS Daniel WT MA AUS E3 1 Husqvarna 4:15:27.51
2 53 GARCIA Josep WT RFME ESP E1 1 KTM 4:16:41.47
3 22 ROBERT Taylor WT AMA USA E2 1 KTM 4:19:44.44
16 156 MAGAIN Antoine JWT FMB BEL E2 7 KTM 4:26:41.72
23 155 WILLEMS Erik JWT FMB BEL E2 10 Husqvarna 4:29:13.85
52 153 VAN HOOF Mathias WT FMB BEL E2 21 Beta 4:39:07.51
64 150 HERINNE Jeremy WT FMB BEL E1 22 Yamaha 4:45:00.38
70 151 LILLO Gauthier WT FMB BEL E3 18 KTM 4:51:51.44
89 154 VANDERHEYDEN Mika JWT FMB BEL E1 34 Husqvarna 5:16:38.41 24:00.00 5:40:38.41
Women:
1 287 FRANKE Maria WWT DMSB DEU EW 1 KTM 4:51:51.35
2 274 RICHARDS Brandy WWT AMA USA EW 2 KTM 4:53:08.02
3 297 DANIELS Jane WWT ACU GBR EW 3 Husqvarna 4:57:38.61
Cat3:
1 424 MEO Antoine CTA FFM FRA C2 1 Honda 3:54:10.88
2 638 OLIVEIRA Dante CTA AMA USA C2 2 KTM 3:55:05.87
3 738 RUSSELL Ricky CTA AMA USA C2 3 Yamaha 3:57:11.47
5 507 MEDAGLIA Tyler CTA CMA CAN C1 1 Kawasaki 3:59:50.77
10 714 BERNAT Cortes CTA RFME ESP C3 1 KTM 4:05:10.42 20.00 4:05:30.42
14 579 DOLFING Lukas CTA KNMV NLD C2 9 TM 4:07:19.63
28 481 KLEIN HANEVELD Bas CTA KNMV NLD C2 15 Husqvarna 4:11:51.84
37 479 GRIEKSPOOR Lars CTA KNMV NLD C1 10 KTM 4:13:29.19
42 379 BULTEN Thijs CTA KNMV NLD C1 13 Husqvarna 4:15:45.20
67 580 ZANDBERGEN Jarno CTA KNMV NLD C2 35 KTM 4:20:41.73
68 380 JOCHEMS Tommie CTA KNMV NLD C2 36 KTM 4:20:47.21
80 480 ZOMER Marc CTA KNMV NLD C1 23 KTM 4:23:48.60
90 581 HOENSON Michel CTA KNMV NLD C2 49 KTM 4:25:54.27
92 381 AALDERING Wesley CTA KNMV NLD C2 50 Husqvarna 4:26:27.95
95 390 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV NLD C3 15 KTM 4:26:43.34
143 582 GROENEWEG Robin CTA KNMV NLD C2 68 KTM 4:43:33.10
161 485 KLINK Nina CTA KNMV NLD C2 75 KTM 4:46:18.91 1:00.00 4:47:18.91
166 587 SELLING Alex CTA KNMV NLD C2 77 Husqvarna 4:48:07.35
179 384 DOLFING Sander CTA KNMV NLD C2 86 Husqvarna 4:52:05.72
180 484 KUILMAN Arjan CTA KNMV NLD C2 87 Husqvarna 4:51:07.99 1:00.00 4:52:07.99
183 385 WILLEMSEN Daniel CTA KNMV NLD C2 90 KTM 4:40:08.07 1:00.00 11:00.00 1:00.00 4:53:08.07
185 589 KENTROP Adriaan CTA KNMV NLD C2 92 Husqvarna 4:53:39.16
186 489 DE HAAN Alexander CTA KNMV NLD C2 93 Beta 4:46:12.20 8:00.00 4:54:12.20
198 584 GONLAG Bram CTA KNMV NLD C3 46 KTM 4:58:01.04
221 389 EKELMANS Erik CTA KNMV NLD C3 55 KTM 4:56:27.71 8:00.00 5:04:27.71
224 490 DIETVORST Danny CTA KNMV NLD C2 105 Husqvarna 4:58:26.65 7:00.00 5:05:26.65
225 387 VERNOOYS Sam CTA KNMV NLD C2 106 KTM 4:57:40.69 1:00.00 5:00.00 2:00.00 5:05:40.69
242 388 VELEMA Jonathan CTA KNMV NLD C2 113 KTM 5:18:21.12
247 482 GRIEKSPOOR Frank CTA KNMV NLD C1 69 KTM 5:14:56.81 5:00.00 5:00.00 5:24:56.81
249 487 VERHOEF Joost CTA KNMV NLD C2 116 Husqvarna 5:20:46.77 5:00.00 1:00.00 5:26:46.77
280 383 VAN LIEROP Theo CTA KNMV NLD C2 131 KTM 5:29:36.62 31:00.00 8:00.00 6:08:36.62
303 588 WILLEMSE Marcel CTA KNMV NLD C2 142 KTM 5:09:39.87 1:11:37.52 1:34:00.00 31:00.00 8:26:17.39
Clubteams:
1 XC Gear 11:54:51.73
7 KNMV CLUB TEAM 1 12:36:34.02
17 VAMC 13:04:14.06
18 KNMV CLUB TEAM 2 13:05:17.54
42 TEAM DRENTHE 14:42:14.75
48 ROKE-AMCO TEAM 14:52:19.07
57 MOKUMS TROPHY 15:20:34.81
93 ENDURO.NL 21:54:39.63
95 WPM-WSP 22:38:24.70
109 NILS 24:32:09.99
112 GRIEKSPOOR 25:08:29.91
114 JTX RACING TEAM 25:22:18.56 (124 clubteams)
Vintage:
Cat 82:
1 883 RINALDI Mario VT FMI ITA 82 1 KTM 52:21.32
11 957 DOLFING Jan-Hans VT KNMV NLD 82 11 Honda 1:00:45.35 1:00.00 1:01:45.35
18 934 BOERSMA Rendondo VT KNMV NLD 82 18 KTM 1:00:23.80 11:00.00 1:11:23.80
33 936 NIJLAND Arend Jan VT KNMV NLD 82 33 KTM 35:09.85 3:00:00.00 22:00.00 3:57:09.85
DNF 933 VAN WAASDIJK Leo VT KNMV NLD 82 46 Montesa
CAT 86:
1 689 BARTHOMEUF Philippe FFM FRA 86 1 Cardel 54:29.52
21 935 LUTH Joep KNMV NLD 86 21 KTM 35:32.53 3:00:00.00 11:00.00 3:46:32.53 +
DNF 936 NIJLAND Arend Jan KTM NLD

2019 ISDE Portugal zaterdag: dag 6, officiële uitslagen
Foto’s slotcross. Een leuke slotcross, zeker als je bedenkt dat de baan pas de laatste week geïmproviseerd was. Veel gravelbochten, één tafel en stukjes asfalt. Starten met de vlag. Ondanks de gierton begon het al te stuiven. Onze rijders deden niet gek maar presteerden wel. iedereen heel aan de finish. Lucas Dolfing pakte de 5e plaats scratch en Lars Griekspoor de 10e. Michel Hoenson was ronden lang hard aan het werk om Wesley Aaldering voorbij te komen. Een mooi gevecht en zo waren er vele als zonnige afsluiter van een best wel pittige week.
Uiteindelijk allemaal heel aan de finish. Over de week 27 m/v aan de finish en slechts 5 uitvallers. En het mooiste is wel dat zeven jonge gasten in hun eerste zesdaagse een bult ervaring hebben op gedaan.

Alles na dag 6:
World Trophy:
1 UNITED STATES 13:44:17.77
2 AUSTRALIA 13:46:03.11
3 ITALY 13:56:55.27
10 BELGIUM 14:55:21.83
Junior Trophy:
1 AUSTRALIA 13:57:03.10
2 UNITED STATES 14:06:17.04
3 SPAIN 14:25:52.41
5 BELGIUM 15:20:12.40
Womens Trophy:
1. UNITED STATES 10:17:02.79
2. GERMANY 10:25:54.00
3. GREAT BRITAIN 10:35:58.52
CAT1:
1 11 SANDERS Daniel WT MA AUS E3 1 Husqvarna 4:28:56.13
2 53 GARCIA Josep WT RFME ESP E1 1 KTM 4:29:49.36
3 22 ROBERT Taylor WT AMA USA E2 1 KTM 4:33:18.47
Women:
1 287 FRANKE Maria WWT DMSB DEU EW 1 KTM 5:01:02.56
2 274 RICHARDS Brandy WWT AMA USA EW 2 KTM 5:02:12.51
3 297 DANIELS Jane WWT ACU GBR EW 3 Husqvarna 5:07:18.44
Cat3:
1 424 MEO Antoine CTA FFM FRA C2 1 Honda 4:05:57.20
2 638 OLIVEIRA Dante CTA AMA USA C2 2 KTM 4:06:35.66
3 738 RUSSELL Ricky CTA AMA USA C2 3 Yamaha 4:09:01.93
4 507 MEDAGLIA Tyler CTA CMA CAN C1 1 Kawasaki 4:12:01.37
10 714 BERNAT Cortes CTA RFME ESP C3 1 KTM 4:17:23.10 20.00 4:17:43.10
14 579 DOLFING Lucas CTA KNMV NLD C2 9 TM 4:19:17.13 GOUD
27 481 KLEIN HANEVELD Bas CTA KNMV NLD C2 15 Husqvarna 4:24:24.07 GOUD
34 479 GRIEKSPOOR Lars CTA KNMV NLD C1 8 KTM 4:25:38.47 GOUD
46 379 BULTEN Thijs CTA KNMV NLD C1 14 Husqvarna 4:28:44.66 GOUD
66 580 ZANDBERGEN Jarno CTA KNMV NLD C2 34 KTM 4:33:33.97 ZILVER
69 380 JOCHEMS Tommie CTA KNMV NLD C2 37 KTM 4:33:44.47 ZILVER
81 480 ZOMER Marc CTA KNMV NLD C1 24 KTM 4:36:55.46 GOUD
89 581 HOENSON Michel CTA KNMV NLD C2 48 KTM 4:38:41.09 ZILVER
91 381 AALDERING Wesley CTA KNMV NLD C2 50 Husqvarna 4:39:17.26 ZILVER
95 390 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV NLD C3 15 KTM 4:39:42.79 GOUD
142 582 GROENEWEG Robin CTA KNMV NLD C2 67 KTM 4:56:46.84 ZILVER
161 485 KLINK Nina CTA KNMV NLD C2 74 KTM 5:00:01.47 1:00.00 5:01:01.47 ZILVER
165 587 SELLING Alex CTA KNMV NLD C2 76 Husqvarna 5:01:42.25 ZILVER
179 384 DOLFING Sander CTA KNMV NLD C2 85 Husqvarna 5:05:27.35 ZILVER
180 484 KUILMAN Arjan CTA KNMV NLD C2 86 Husqvarna 5:04:35.81 1:00.00 5:05:35.81 ZILVER
181 385 WILLEMSEN Daniel CTA KNMV NLD C2 87 KTM 4:53:23.76 1:00.00 11:00.00 1:00.00 5:06:23.76 ZILVER
184 489 DE HAAN Alexander CTA KNMV NLD C2 90 Beta 4:59:09.00 8:00.00 5:07:09.00 ZILVER
185 589 KENTROP Adriaan CTA KNMV NLD C2 91 Husqvarna 5:07:39.25 BRONS
198 584 GONLAG Bram CTA KNMV NLD C3 46 KTM 5:12:18.96 ZILVER
219 389 EKELMANS Erik CTA KNMV NLD C3 56 KTM 5:10:14.15 8:00.00 5:18:14.15 ZILVER
222 387 VERNOOYS Sam CTA KNMV NLD C2 104 KTM 5:10:48.71 1:00.00 5:00.00 2:00.00 5:18:48.71 BRONS
225 490 DIETVORST Danny CTA KNMV NLD C2 105 Husqvarna 5:12:57.01 7:00.00 5:19:57.01 BRONS
242 388 VELEMA Jonathan CTA KNMV NLD C2 112 KTM 5:32:50.63 BRONS
248 482 GRIEKSPOOR Frank CTA KNMV NLD C1 69 KTM 5:30:46.78 5:00.00 5:00.00 5:40:46.78 BRONS
249 487 VERHOEF Joost CTA KNMV NLD C2 115 Husqvarna 5:35:17.63 5:00.00 1:00.00 5:41:17.63 BRONS
280 383 VAN LIEROP Theo CTA KNMV NLD C2 130 KTM 5:44:06.61 31:00.00 8:00.00 6:23:06.61 BRONS
310 588 WILLEMSE Marcel CTA KNMV NLD C2 145 KTM 5:24:41.19 1:11:37.52 1:34:00.00 31:00.00 8:41:18.71
312 clubrijders van de 372 aan de finish

Clubteams:
1 XC Gear 12:30:17.01
7 KNMV CLUB TEAM 1 13:13:40.26
17 VAMC 13:42:22.42
18 KNMV CLUB TEAM 2 13:44:13.90
41 TEAM DRENTHE 15:23:22.12
45 ROKE-AMCO TEAM 15:33:02.40
56 MOKUMS TROPHY 16:01:48.59
92 ENDURO.NL 25:22:28.32
94 WPM-WSP 26:05:22.95
106 NILS 24:32:09.99
109 GRIEKSPOOR 28:37:33.62
111 JTX RACING TEAM 28:51:49.39 (124 clubteams)
Vintage:
Cat 82:
1 883 RINALDI Mario VT FMI ITA 82 1 KTM 58:01.19
11 957 DOLFING Jan-Hans VT KNMV NLD 82 11 Honda 1:06:56.67 1:00.00 1:07:56.67 ZILVER
18 934 BOERSMA Rendo VT KNMV NLD 82 18 KTM 1:06:11.57 11:00.00 1:17:11.57 BRONS
34 936 NIJLAND Arend Jan VT KNMV NLD 82 34 KTM 41:37.38 3:00:00.00 22:00.00 4:03:37.38 BRONS
36 933 VAN WAASDIJK Leo VT KNMV NLD 82 36 Montesa 33:53.16 5:06:11.92 25:00.00 2:00.00 6:07:05.08
CAT 86:
1 689 BARTHOMEUF Philippe FFM FRA 86 1 Cardel 1:00:19.61
20 935 LUTH Joep KNMV NLD 86 20 KTM 42:35.38 3:00:00.00 11:00.00 3:53:35.38 BRONS

2019 ISDE Portugal: en dan nog dit … over Belgen en kansen!
Onze zuiderburen deden het uitstekend. Hun World Trophy Team met daarin de bij ons goed bekende Mathias van Hoof werd 10e. Op dag 4 raakten zij Jerome Martiny kwijt met een beenblessure. Dat drukte het resultaat iets. Snelste Nederlandse (Trophy) rijder Lucas Dolfing was sneller dan Mathias. Op basis van zijn uitslag zou een NL Trophy Team met nog drie even snelle mannen voor België en zelfs Portugal op plaats 9 zijn geëindigd.

Indrukwekkend was de prestatie van het Belgische Junior Trophy Team dat een sterke 5e plaats wist binnen te halen. Hiervoor tellen elke dag alle drie de rijders. Het team bestond uit WK topper Antoine Magain, de snelle Erik Willems en jeugd rijder Mika Vanderheyden. Mika had het best zwaar maar sloeg zich er met goede begeleiding dapper doorheen. Terecht werd België hiervoor door de internationale federatie beloond met de “Watling Trophy”, de trofee voorbehouden voor het nationale team dat de mooiste progressie maakte.

Soms moet je gewoon durven! Want … een NL Junior team van Lars Griekspoor, Thijs Bulten en Tommie Jochems zou 6e zijn geworden, op 5 minuten achter België! Dit verrast mij ook en het betekent dat de KNMV selectie-criteria hoognodig geëvalueerd moeten worden. Ik ben nog steeds een groot voorstander van objectieve criteria maar op dit moment is de voorspellende waarde ruim onvoldoende.
NB. voor de berekende NL scores is een correctie toegepast op de woensdag toen immers de clubrijders een ronde minder reden dan de TT en JTT rijders.