Belangrijke info Enduro / Offroad 2020

Bron: KNMV. Hier een update voor wat betreft de KNMV Enduro & Offroadkalender en aanverwante zaken. Met de geldende coronamaatregelen en huidige sportprotocollen in het achterhoofd gaan evenementen in het najaar weer van start, maar de factor ‘onzekerheid’ blijft bestaan. De clubs doen er alles aan om hun evenement te organiseren, maar houdt als deelnemer rekening met extra maatregelen ter plaatse en volg deze op! ‘Gezond verstand gebruiken dus en spreek elkaar daar indien nodig aan. De geldende coronaprotocollen vind je op deze pagina.

Offroad
–    Steenwijk 06/09: inmiddels is bekend dat de offroad in Steenwijk niet doorgaat. De organisator kan volgens de nu geldende maatregelen de veiligheid van hun medewerkers niet garanderen. Steenwijk komt in 2021 weer op de kalender.
–    Havelte 03 & 04/10: ook MC Havelte kan niet voldoen aan de extra maatregelen opgelegd door de overheidsinstanties, waardoor er dit jaar geen offroad op Havelte georganiseerd wordt. De club gaat het in 2021 opnieuw proberen.
–    Hellendoorn 03/10: MCNH heeft dit jaar géén offroad na de enduro. De club heeft dit besloten mede vanwege de coronamaatregelen.
–    Lichtenvoorde 11/10: MACL slaat dit jaar ook over omwille van de veiligheid van hun vrijwilligers.
–    Voorinschrijving: om deelnemers ter plaatse goed te managen gaan organisatoren over tot voorinschrijving én vooruitbetaling. Ook kunnen er tijdvakken ingesteld worden (moment van starten). De bedoeling is om zoveel mogelijk spreiding van deelnemers op het rennerskwartier, aan Start/Finish en op de route te krijgen.
–    Dagstartlicenties offroad: er worden ter plaatse géén dagstartlicenties meer verkocht door het KNMV Serviceteam. Informeer je collega-rijders hierover! Een dagpas moet vooraf (thuis) worden aangevraagd. Een beperkte bezetting van het KNMV Serviceteam is wel aanwezig voor het beantwoorden van vragen over licenties en andere zaken m.b.t. motorsport.

Enduro
–    Het ONK Enduro gaat in het najaar weer van start: 03/10 Hellendoorn, 17/10 Vorden, 24/10 Harfsen en 30 & 31/10 Zelhem (Kampioensrit).
–    In de enduro wordt al met voorinschrijving en betaling gewerkt, dus zorg dat je op tijd (zie de deadline in het betreffende aanvullend reglement) hebt ingeschreven en betaald.
–    Volg de aanwijzingen van de organisator op. Deze zijn voor alle enduro’s zoveel mogelijk gelijk. De vier clubs hebben gezamenlijk een aanvullend enduroprotocol opgesteld.
–    Beperk het aantal voertuigbewegingen (geen voertuigcolonnes, volgrijders e.d. naar de crossproeven).
–    Tankstraten zijn beperkt toegankelijk; volgrijders en alle andere (overige) publiek hebben geen toegang.
–    Respecteer de anderhalvemeterregel. Het dragen van mondkapjes is op bepaalde plaatsen verplicht.
–    Het dragen van mondkapjes wordt aanbevolen op plekken (b.v. bij een proef) waar groepjes mensen staan.
–    De prijsuitreiking zal in sobere vorm plaatsvinden. Zo ook de huldiging na de tweedaagse in Zelhem. Er is daar geen feestelijke afsluiting van het seizoen.

De nieuwste versie van de kalender is te downloaden op deze pagina.

Met sportieve groet,

Mario Pieterse
Secretaris:
–    Offroad, Enduro & Trial, Baansport
–    Expertgroep Ruimtelijke Ordening & Milieu