Mathias Van Hoof wint 2 keer WK Enduro in Italië!

Na de Enduro van Frankrijk werd afgelopen weekend in Spoleto in midden Italië de tweede wedstrijd voor het WK Enduro gereden. Onder zeer wisselende omstandigheden wist de Husqvarna rijder, Mathias Van Hoof, twee keer de maximale punten binnen te halen door zowel op zaterdag als op zondag te winnen in de world cup open 4 stroke klasse . De jonge rijder uit Herentals kreeg de overwinning niet in de schoot geworpen en moest vooral op zondag zeer diep gaan om zijn overwinning te verzilveren….

De club rond het dorpje Spoleto, ca 150 Km ten Noorden van Rome en gelegen in het midden van de Apennijnen, had moeite noch kosten gespaard om een schitterend parcours te maken voor deze tweede ronde van het WK Enduro. Een selectieve verbinding , snelle crossproef , een mooie maar erg moeilijke enduroproef en een extreem proef…zijn naam helemaal waardig.
Het begin vrijdag avond al goed voor Van Hoof met winst in de Supertest en zo kon hij vol zelfvertrouwen zaterdag ochtend aan zijn 2 rondes beginnen. Hij opende direct goed in de enduroproef en pakte 23 seconden voorsprong. Ook de extreem proef liep er goed en bouwde zijn voor voorsprong uit. Na de eerste ronde had de Husqvarna rijder een voorsprong van 26 seconden. In de 2e ronde liep het echter fout . Uitgeschoven in de enduroproef en in de afgrond verzeild geraakt. Er gingen vele kostbare seconden verloren. Maar gelukkig was zijn voorsprong voldoende uiteindelijk te winnen en dik 20 punten toe te voegen aan zijn konto.

Zondag startte nog met een fijne zonnetje, maar bij de eerste proef stonden de hemelsluizen open en werd de enduroproef zeer glad en verraderlijk. Maar hier wordt het verschil gemaakt en hoe zwaarder de omstandigheden , hoe beter de Herentalsenaar wordt. Hij reed de snelste tijd . Bleef daarna in de extreme proef wel steken in de rotspartij…Maar in de crossproef zette Van Hoof de puntjes op de i en won opnieuw.

Het was ondertussen land onder in Italië. De proeven werden ingekort want er was geen doorkomen aan. Maar de Kempische Husqvarna rijder tankte nog meer zelfvertrouwen deed een paar verse SHOT kleren aan en zette de 2 ronde in. Iets na halfweg koers was de voorsprong een 40 tal seconden. In de extreme proef werden geen risico’s meer genomen en sloot de laatste crossproef af met winst. De motor werd avonds in het parc ferme gezet en de overwinning met meer dan een minuut voorsprong was binnen.

“Ik wilde hier winnen en de zeer zware omstandigheden liggen me goed: Hoe natter, hoe vettiger, hoe moeilijker.. Hoe beter ik me voel. Ik was even vergeten na al die droogte hoe zo een volledig uitgeregende enduro was :). Ik heb er gewoon plezier in zeker in die cross en enduro proef die echt wel glad waren kom ik goed tot men recht. Als ze me zeiden dat we die nog 3 keer moesten doen had ik dit met plezier gedaan! De enduroproef daar werd het verschil gemaakt en die was me op het lijf geschreven gewoon. Ik ben heel gelukkig met deze dubbele overwinning en ga vol goede moed me voorbereiden op het laatste wedstrijden in Portugal begin November!”, vervolgde Van Hoof.