Red Bull Romaniacs dag 4, het zit er op

Lettenbichler pakt de overall Redbull Romaniacs winst na solide laatste dag.
Jarvis en Gomez mee naar podium, Rienk Tuinstra heel happy met 11e plek in zwaarste meerdaagse extreme-race ter wereld.
Dennis Neven 28e in Bronze Class.
Romaniacs 2020 Corona-proof podium: vlnr; Jarvis-2, Lettenbichler-1, Gomez-3.
Vanmorgen was de start voor de laatste dag van de Redbull Romaniacs, Jarvis startte als eerst met Manuel Lettenbichler 3 minuten achter hem. Waar de voorsprong van Jarvis gisteren nog op 3.57” vermeld werd, had de wedstrijdleiding ‘s avonds blijkbaar nog “off track” correcties toegepast en bleef er van die voorsprong minder dan een halve minuut over. De opdracht voor Manni was dus duidelijk, proberen zo snel mogelijk bij Graham aan te pikken en dan was bij blijven voldoende. Billy Bolt was de snelste man in Goldclass op CP1, hier had Lettenbichler inmiddels het eerste deel van zijn opdracht ook al uitgevoerd, in een erg sterk staaltje “chase and catch” was hij nog maar 4 seconden achter Jarvis.
Op het volgende CP lag Lettenbichler 9 seconden voor. Zo bleef het de volgende uren eigenlijk ook, na het servicepunt volgde CP6 net na half 12 en ook hier maar 5 seconden verschil. De twee titelkandidaten gaven elk geen strobreed toe.

Met weinig super-extreme secties waar hij eventueel nog het verschil zou kunnen maken was Jarvis niet in staat om Lettenbichler nog af te schudden. Lettenbichler finishte direct achter Jarvis en hield zo 2.26” minuten over van zijn in de ochtend reeds gepakte voorsprong. Hiermee pakt hij na zijn historische winst van vorig jaar dus de “back-to-back” titel voor de “Vertical Madness” editie van 2020. Spanjaard Alfredo Gomez eindigde op de 3e plek overall met slechts 13 seconden voorsprong op Zuid-Afrikaan Wade Young!
De dagwinnaar Billy Bolt (Gomez 2e, Lettenbichler 3e), wordt 5e totaal .

Wade Young; 4 dagen hard racing en dan kom je 13 seconden te kort voor het podium, balen waarschijnlijk…

Mooi om te zien dat de organisatie ondanks de corona-perikelen toch in staat was om een verantwoorde en prachtige race te organiseren.

Mijn voorspelling kwam dus toch uit, het kistje bier mag u naar mijn huisadres sturen.
4 zware dagen dus wellicht net te veel voor “the silent assassin” en dan komen de frisse jonkies die natuurlijk even sneller en beter herstellen na elke dag toch aan de deur rammelen en zo hoort het waarschijnlijk ook te gaan nietwaar?
Is hiermee het tijdperk Jarvis definitief voorbij? Daar lijkt het nog niet echt op, als je over 4 dagen extreme racing met maar 2 minuten achterstand 2e wordt, had het kwartje ook maar weer zo de andere kant op kunnen vallen als iemand een fout maakt of even zijn dag niet heeft.
Voorlopig is Manual Lettenbichler dus “the man to beat” in de Hard-enduro scene.

De top-15 hier nog even weergegeven.
Ook de 13e plek van Sandra Gomez is bewonderenswardig, ze is hiermee de eerste vrouwelijke finisher van de gold class ooit!
Om maar eens met Siebrand Buma te spreken: “Chapeau!”

Wat deden de 2 Nederlanders op de slotdag?
Dennis Neven in Brons moest vandaag wat toegeven op de naaste concurrentie, hij finishte als 34e en dat was tevens de laatste uitrijder deze dag, blijkbaar was het zwaar genoeg voor veel rijders dus.
Hiermee verzekerde hij zich van een mooie plek 28 in het eind klassement

RBR 2020 zit er op! Rienk Tuinstra (Gold) en Dennis Neven (Bronze); Finisher Medaille in de pocket voor deze twee bikkels.Rienk Tuinstra lijkt vrijwel de hele week plek 11 gereserveerd te hebben, want ook vandaag weer 11e.
Italiaan Sonny Goggia was bij elke CP iets sneller en maakte geen fouten, dus een sprong naar de top10 zat er voor Rienk gewoon niet in.
“Het was vandaag leuk totdat de regen weer begon… toen werd het verrekte koud, ik heb nou nog kouwe vingers”, aldus Rienk na de finish.
“Ik heb me vandaag ook niet echt gehaast, Sonny had een mooi en beter tempo en ik wilde deze plek vast houden”.

Na de “rooftop finish” ging de kleine NL equipe van dit jaar nog even samen op de foto…

RBR 2020 zit er op! Rienk Tuinstra (Gold) en Dennis Neven (Bronze); Finisher Medaille in de pocket voor deze twee bikkels.

Voor volgend jaar heeft Martin Freinademetz al weer wilde plannen…”See you in 2021, we keep on racing”

Ik hoop dat u de RBR wedstrijdverslagen van uw corona-proof verslaggever weer hebt kunnen waarderen.
© No animals were harmed in this production
© Powered by: La gazetta dello sport/ Pravda 2020
Groeten, Wopke Hoekstra