EnduroGP Portugal, weekend 2, dag 2: Mike Bokslag op karakter 7e!

De laatste dag was wederom weer eens een zware. Mike begon de dag al met buikklachten en het regende weer eens volop. Echt ongelofelijk hoe veel regen we in dit WK hebben gehad. Om moedeloos van te worden. Supermooie proeven veranderden in een modderbad waarin het overleven is.
Mike ging lekker door de modder en over de gladde stenen. De top van de extreme test berg lag in de mist en zagen we vanaf de start niet eens.
Ondanks weer wat tegenslagen op de extreme stond Mike in de tweede ronde mooi 9e.
In proef 8 (derde ronde) reed onder andere Mike (klassement leider Navarro ook) zijn En zo ziet uitlaat repareren er uit in de stromende regen uitlaatbocht plat in een diep spoor. Met een hoop herrie (uitlaat was geheel uit spruitstuk) kwam Mike over finish. Hij kreeg de uitlaat met nodige stenen en trapwerk (en wat gevloek😀) weer redelijk in fatsoen.

Gauw naar proef 9 waar gelukkig oponthoud was en iedereen een half uur extra kreeg. Daardoor kon Mike de uitlaat verder maken en ging hij proef 9 in met prima geluid zodat hij niet gediskwalificeerd kon worden.
Na proef negen gereden te hebben, motor op tijd ingeleverd en bleek Mike 7e op deze laatste dag te zijn geworden! Met een flinke bak punten dus.
In seizoen eindstand gaat hij door deze 7e plaats nog opschuiven maar dat weten we morgen. Nu met voldaan gevoel 2100 km naar huis.