Max Schwarte over zijn eerste EK in Italië

De eerste dag van het EK in Italië.
Een mooie dag met mooi weer op een toch nog wel lastige route. Op de eerste proef (enduro) ging het de eerste ronde nog wat voorzichtig maar de 2e ronde ging ’t al een stuk beter. In de 3e ronde ging ’t rijden echt lekker totdat ik viel, kon niet heel snel opstaan, maar toch nog een redelijke tijd.
Op de 2e proef (extreme) bleef ik de 1e en 3e ronde steken op een steil klimmetje met stenen. Voor de rest vond ik dit de lastigste proef en kwam ik niet heel erg lekker rond.
Op de 3e proef (cross) die direct na de extreme kwam ging het  wel aardig goed, ook hier de eerste ronde wat te voorzichtig. Maar de 2e en 3e ronde ging het best lekker.
Op de route de ervaring kunnen gebruiken die ik in Portugal met het WK had op gedaan op de gladde stenen. Dus zonder motor schade aan de finish gekomen. Met een nieuwe achterband staat de motor weer klaar voor morgen.

De tweede dag van de EK in Italië.
De dag begon weer met mooi weer en ik was aardig hersteld van de eerste dag.
Op de eerste proef (enduro) ging het gelijk al lekker met een goede tijd (5e van mijn klasse). Toen op de route van de tijdcontrole naar de extreme test de motor laten afslaan op de stenen en omgevallen… Op de 2e proef (extreme) ging het nu ook wat beter als gister (5e). Na de extreme zag ik dat motor veel olie gelekt had. Gat in de koppelingsdeksel☹️. Deze kunnen wisselen, maar dit koste wel veel tijd. Op de crosstest ging ’t super (4e). Na de proef hard over de route gereden en de straftijd tot 7 minuten kunnen beperken.
In de 2e ronde ging de endurotest weer lekker (5e). De extreme test ging redelijk (8e). En de crosstest ging weer super. Laatste stuk van de route begon het te regenen en begon het al iets glad te worden op sommige plekken, maar zonder fouten terug bij het paddock gekomen. Bij het paddock aangekomen was de derde ronde gecanceld door de politie omdat het te druk was en er niet door iedereen mondkapjes werd gedragen…
Vandaag 11e geworden. Maar zonder straftijd was dit 3 geweest. Super tevreden over het weekend, weer veel geleerd!
Iedereen bedankt voor het helpen op welke manier dan ook!