Piepercross Westerkwartier 2021: Sighting lap van endurocross baan

Goedendag motorsport vrienden,
De baan is zo goed als klaar! Net als voorgaande jaren bestaat het circuit weer uit heel erg diverse stukken.
Zo is er tegenover de publieks-zone met catering tenten en food trucks een “Endurocross Arena” uitgezet door El Presidente; Een soort van stadion enduro-cross sectie met diverse obstakels met “HARD” en “SOFT” passages, zodat er voor iedereen plezier aan te beleven is.

TPMX heeft de supercross hectare uitgezet met een “Straight Rhythm” sectie en diverse springbulten en kombochten.
Vanaf daar gaat het in maiscross stijl naar de “Jan Krol Carrousel”, voordat de rijders al te draaierig worden steken ze via de “Old Oak Trail” door naar de volgende aardappel akker om daar te beslissen of ze de mega “Pieperjump” over de sloot nemen of toch liever 50 meter omrijden.
Dan met wat rechte stukken, enig bochtenwerk en kruipdoor/sluipdoor naar “Berends Onvoltooide Maisoogst”, dan door of over de droge sloot, plank gas naar de laatste rechterbocht en dan de “Speedtrap” (max. 180KM/u), voordat ze via de “Beachrace” weer in de “Endurocross Arena” aankomen voor de tijd doorkomst en uiteindelijke finish.
Hier de link naar een informatieve sighting lap over de Piepercross Track.
https://youtu.be/0Vxu0AqmC8s
De baan is nu vrijwel perfect en ligt op hoge zandgrond, dus kan veel water hebben en met de prima weersvooruitzichten voor komend weekend, gaat dit weer een prachtig motorsport evenement worden.
De inschrijvingen lopen goed, maar er kunnen her en der nog wel wat rijders bij, er is op dit moment voor geen enkele klasse nog sprake van een rijders stop.

Dus schijf je in. Of riskeer later een huilie-huilie ervaring als je van de rijders die er wel waren hoort wat je allemaal aan motorcross moois gemist hebt… 😉