EWC Puchov, vrijdag: wordt het weer nat?

De berichten spreken elkaar tegen maar vandaag heeft het toch al een uurtje of twee geregend. De laatste stand is meer regen voor komende nacht en voor zondag. Dat zal vooral de endurotest, dezelfde als vorig jaar, erg interessant maken. Anders gezegd, een paar hellingen worden dan meer dan lastig. De wedstrijd dan:Vrijdagavond om 1900 uur begint de Supertest (live timing hier), twee aan twee op dezelfde plaats als de Xtrem die beide dagen als laatste in de ronde zit. Die vier ronden per dag beginnen om 09.00 uur met al na 6 minuten de endurotest. Helemaal in het bos uitgezet in flink heuvelachtig gebied. Veel bomen en veel wortels en losse grond die vocht makkelijk vasthoudt. En een mini-dal tussen twee ruggen waar dit jaar maar twee keer doorheen gereden wordt en daar is het gewoon steil. Een echte enduroproef, telt niet in de eerste ronde op zaterdag.
Zo’n 6 minuten daarna de crossproef. Zal 6 a 7 minuten duren; helemaal open op een heuvelachtig weiland met soms lang gras en hooiresten. Stukken erin waar vol in vijf wordt gereden. Goed kunnen remmen is daar belangrijk.
Daarna een lange routelus (schatting totaal 1 uur en 35 minuten) met aan het eind de Xtreme test langs de rivier, vlakbij  de paddock. Deze is minder Xtremdan vorig jaar.
Hans Vogels is in goeie doen, zonder zich meteen rijk te rekenen na het succes van vorige week. Toptien zou hier al weer goed zijn (dat zeg ik dan).

Later wellicht meer na de Supertest.