2011 EK finale Riom zondag: 2 x zilver en één keer goud

Erik Davids zilverMark Wassink zilver Na een mooie en droge slotcross hebben Mark Wassink en Erik Davids nog steeds hun prachtige tweede plaats in de eindstand. En het WPM-KTM merkenteam is zeer mooi eerste geworden. De eindstanden gaan we later zien via de UEM site. Ook van het nations team want daar hadden ze gisteren nog wat moeite mee. Straks de prijsuitreiking.
Uitslag zondag:
E1:
1. Paolo Felicia; 2. John Seljord; 3. Maurizio Gerini; 6. Jirry VAN VEEN
E2: 1. Greg Evans; 2. Jonathan Rosse; 3. Fabio Ferrari; 4. Stefan HAGE; 5. Lucas DOLFING; 8.  Robin NIJKAMP; 10. Erwin PLEKKENPOL; 11.  Alex VAN DEN BROEK
E3: 1. Jordan Rose; 2. Cedric Cremer; 3. Maurizio Micheluz; 4.  Mark WASSINK
VET: 1. Werner Muller; 2. Jan Novak; 3. Erik DAVIDS; 5. Jurgen VAN DEN GOORBERGH; 10. Leonard MOULIJN
Ze reden allemaal strak op een drie minuten lange, verlengde crossbaan. Na flink wat regen vannacht, begon het glad voor de veteranen. Daarna de E3 met een goeie start voor Mark. Toen concurrent Svitko een bocht miste was het gevaar weg. Stefan HageDan een mooie E2 manche met Stefan Hage die zijn goeie start vasthield op de vierde plek en Lucas Dolfing die zijn 5e plaats sterk verdedigde. Tenslotte mocht Jirry van Veen het voor Nederland afmaken in de E1. Hij raakte opgesloten bij de start maar vocht zich mooi terug naar de 6e plaats, luid aangemoedigd door de grote Nederlandse supportersclub.
Kampioenen: E1: Paolo Felicia; E2. Greg Evans; E3. Maurizio Micheluz; Veteranen: Werner Muller.