Verslag Jeugd Enduro Eersel 17 augustus 2013

Mijn foto’s. Zonnig en warm èn een lange route van 9 kilometer (23 minuten) en een ONK waardige proef van 6 minuten. Die proef had natuurlijk stukken crossbaan met lekkere jumps maar ook veel technische stukken in het bos. Zes ronden voor de oudsten en vijf voor de jongsten. Zo maak je wel een geslaagde jeugd-enduro al was de vakantie nog merkbaar in het te lage aantal deelnemers. In ieder geval was de (dubbele) crossbaan met omgeving in Eersel goed benut door MCC de Kempen met uitgebreide ondersteuning door het Braboteam Bergeijk.
Bij de J1 liet Dennis Verhoeven zich niet verrassen; hij bleef het Honda viertaktje gewoon in de toerenbegrenzer houden. Maar Tommie Jochems vocht voor wat hij waard was en hij haalde weer een mooie tweede plaats.
Bij de iets oudere jongens moest Thierry Pittens nu iets meer aan de bak voor de grootste beker. Michel Hoenson begint er echt plezier in te krijgen en hij werd kort achter Thierry tweede.
Na vier wedstrijden beginnen de klassementen al wel duidelijk te worden; tenminste voor Dennis Verhoeven (J1) en Thierry Pittens (leider J2). Daarachter kan nog van alles gebeuren en daarvoor staan dan nog drie wedstrijden op de kalender. Behalve Nunspeet en Eindhoven gaat ook de finale in Bergeijk gaat definitief door.