Vorden versus Zelhem/Halle, wedstrijdverslag Enduro Club Drenthe

Vorden en Zelhem liggen vlak bij elkaar in de mooie Achterhoek maar wat waren de verschillen in de Endurowedstrijden groot! Zo warm, zonnig en droog het was in Vorden (25 °), zo nat en fris was het in Zelhem. De modderpoel in de proef in Vorden was afwezig maar de modderpoel in Halle deed zijn naam eer aan.

De organisatie in Vorden had natte dagen in de voorbereiding maar in Zelhem regende het ’s ochtends nog steeds. Had Vorden een proef waar de meeste rijders ruim 10 minuten over deden, in Halle moest het circuit tweemaal gereden worden. Daar zijn heel wat rijders de mist in gegaan, ook een aantal rijders van de ECD.

In Vorden zaten de proeven verdeeld over de ronden, in Zelhem zaten alle 3 de proeven in de laatste ronde. Dat was even doorbijten voor de rijders!

Na afloop van Vorden werd het behoorlijk gezellig bij de tent van de ECD, Jan en alleman kwam even een hapje en een drankje doen en bleef zitten want ’het was mooi weer en iedereen had lekker gereden’.

In Zelhem was de stemming meer bedrukt. Van de 9 rijders die aan de start waren verschenen, hebben slechts 3 punten gescoord voor het klassement. Voordeel was gelukkig dat deze 3 rijders voor het clubteam uitkwamen anders had dit team helemaal geen punten gehaald.

Na een 5e plaats in Vorden en een 6e plaats in Zelhem staat het clubteam nu op een nog steeds hele nette 3e plaats. Wie weet wat Harfsen en Hellendoorn nog kunnen brengen!

In beide wedstrijden verscheen Lucas Dolfing aan de start uitkomend in de E1 klasse. Ondanks een behoorlijke valpartij in Zelhem reed Lucas zoals gewoonlijk geconcentreerd door en eindigde in beide wedstrijden op een nette 2e plaats. In het KNMV klassement staat Lucas op een 1e plaats.

Geert Mulder startte in beide wedstrijden in de EV40. Geert heeft in Zelhem nog wat bodemonderzoek gedaan, wat onderdelen verloren en daarnaast een mederijder weer in het zadel geholpen. Dit laatste kostte hem een paar minuten maar sportiviteit staat voorop bij de Drentse Club.

Geert behaalde in Vorden en Zelhem een 7e plaats en staat in het totaal klassement op een 4e plaats.

Erwin Wolting en Bram Gonlag (onze jut en jul) startten ook in de EV40 in beide wedstrijden. Erwin had in Vorden een klein technisch probleem (kostte hem 10 seconden extra) maar met wat hulpmiddelen werd dit snel opgelost.

Hoewel Erwin snel doorkwam in Zelhem is hij uiteindelijk gediskwalificeerd vanwege het missen van de tweede ronde in de crossproef Halle.

Bram nam in Zelhem in de eerste ronde bij proef 3 de meest uitdagende route. Netjes gedaan maar helaas leverde de hoge bult behoorlijk wat knieklachten op. Na ook nog een ongelukkige botsing met een medemotorrijder moest Bram in de derde ronde stoppen.

Erwin legde in Vorden beslag op een 10e plaats en behaalde geen punten in Zelhem. Bram eindigde in Vorden op een 16e plaats en behaalde ook geen punten in Zelhem.  In het KNMV klassement staan Bram en Erwin op 16e en 19e plaats.

Rik de Vries en Roelan ter Haar komen beide uit in de N2 en kwamen in Vorden en Zelhem aan de start. Rik had in Vorden (volgens zijn vader Jan) wat moeite om bij te blijven maar in Zelhem reed hij mooie tijden. Helaas reed Rik in de tweede proef in de tweede ronde met een lekke radiateur uit de proef en moest hij de wedstrijd staken.

Rik behaalde in Vorden een 20e plaats en staat nu in het klassement op een 21e plaats.

Roelan had het zoals gewoonlijk in beide wedstrijden prima naar zijn zin. In Zelhem moest Roelan in de tweede ronde uitwijken voor een onoplettende autochauffeur en kwam daardoor flink ten val. Gelukkig had hij schouderprotectie om. Om verdere lichamelijke klachten te voorkomen heeft Roelan besloten te stoppen met de wedstrijd.

Roelan behaalde in Vorden een 24e plaats en in Zelhem dus geen punten. Het totaal klassement geeft een 33e plaats aan.

In de N1 kwam Jaap Panjer uit in beide Achterhoekse plaatsen. In Vorden beviel de mooie ondergrond Jaap prima maar de modderpoel in Zelhem was niet zijn ding. Uiteindelijk heeft hij 2 sporten gecombineerd (enduro en waterskiën = modderskiën) en is zo de modderpoelen doorgekomen. Ook Jaap heeft in eerste instantie de tweede ronde in de crossproef Halle gemist en is daardoor gediskwalificeerd voor deze wedstrijd.

In Vorden zette Jaap een 8e plaats neer, Jaap staat nu op een 18e plaats in het totaal klassement.

Gerard  Steenbergen rijdt een prima jaar in de NV40. Waar zo’n weddenschap met je dochter (beide een 1e plaats dit jaar) al niet goed voor is. Gerard is hardnekkig op jacht naar de 1e plaats in de NV40. Vraag niet hoe hij er uit ziet na zo’n wedstrijd: na Zelhem had hij zonder omkleden mee kunnen doen met de spokentocht die avond. In Vorden en Zelhem behaalde Gerard de 2e plaats. In het totaal klassement staat hij op een 1e plaats, houd hem vast Gerard!

Marco van der Land komt ook uit in de NV 40. Ondanks (of juist door) een verjaardagsfeestje van Marco in Zelhem heeft hij de wedstrijd wel uitgereden maar helaas kreeg ook hij een D achter zijn naam. In Vorden reed Marco buiten de tijd en in Zelhem heeft hij, net als 40 andere rijders, de tweede ronde in de crossproef Halle gemist. Marco heeft nog geen kwalificatie in het totaal klassement. Marco, alsnog van harte gefeliciteerd!

De verzorging was in beide wedstrijden in handen van Gezinus Ottens, René Kuipers en Chris Gonlag. In Vorden was Alwin Haverdings ook één van de verzorgers (al stond hij op een gegeven moment bij de buren te tanken/helpen omdat daar wat verwarring was over het aantal ronden J). Jan Hans was in Zelhem verzorger bij S/F.

Al met al zijn het drukke weekenden voor alle rijders en verzorgers. Verzorging, fijn dat we iedere keer weer op jullie mogen rekenen!

Nog een paar wedstrijden en dan sluiten we het seizoen af met een feestje in Hellendoorn!

De ECD wordt gesponsord door:

● Scholtmeijer benzine-en dieseltuning     ● Panjer Installatietechniek

● A. Hak Industrial Services B.V.             ● Autobedrijf Enting

● Bakkerij ‘t aole Ambacht                      ● Bouwservice Oosting

● Autobedrijf Mulder                             ● Maurits Enting, freelance diver

● Loon-en grondverzetbedrijf Bouwrent    ● HEBO engineering

● Timmer-en klussenbedrijf Dekker  ● Schildersbedrijf Hardenberg

● Installatiebedrijf Steenbergen               ● Installatietechniek Nijmeijer

● Gonlag Fitline                                    ● RtH Service

● Asser glas-en verfhandel                    ● Bouwbedrijf Baanbouw

● Albert Speelman                                ● Jaap Eggens