Gebroeders Pittens doen het goed in EK Enduro in Italie

Gebroeders Pittens hebben tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Italie veel ervaring opgedaan. Wesley was op de eerste dag in strijd voor een top vijf plaats totdat hij in de laatste ronde ten val kwam en uiteindelijk achtste werd. Op de tweede dag zette hij dit foutje recht en wist toen wel op een vijfde plaats te finishen in de E3 klasse. Thierry ondervond op de eerste dag hinder van een klein probleem waardoor hij in de proeven tijd verloor. Toch wist hij er toen een zevende plaats uit te slepen in de E1 klasse. Op de tweede dag was het probleem verholpen en kon hij voluit rijden. Na een sterk gereden dag wist hij ook ditmaal op een zevende plaats te finishen.

De organisatie had drie uitdagende proeven uitgezet. De extreme test was mooi en lag in een beek. De crosstest lag op een afhangend weiland en de enduro test lag in het bos met daarin pittige klimmen en afdalingen.

Op de eerste dag ging het in de extreme test in iedere ronde lekker met Wesley. Hij voelde zich goed thuis op de Husqvarna en wist gelijk een goede tijd neer te zetten, die goed was voor een derde plaats. In de endurotest verloor hij wat tijd waardoor hij terugzakte naar een vijfde plaats. Wesley wist deze positie vast te houden tot in de laatste ronde. Helaas kwam hij toen in de extreme test ten val toen zijn voorwiel op een steen weg schoof. Dit had tot gevolg dat zijn koppelingshendel afbrak en dit kostte hem in de rest van de proeven tijd. Wesley sloot de dag uiteindelijk af op een achtste plaats in de E3 klasse en baalde hier enorm van. Na de finish legde hij nieuwe banden op zijn motor en ging zich vol goede moed voorbereiden op de tweede dag.

De tweede dag begon gelijk weer erg goed met een derde tijd in de extreme test. De hele eerste ronde wist hij deze positie in handen te houden. Daarna viel hij terug naar een vierde plaats. Met een voorsprong van twintig seconden op de vijfde man ging hij de laatste ronde in. Helaas ging het toen weer mis in de extreme test. De motor kwam wel boven maar Wesley zelf bleef beneden achter. Zo’n vijfentwintig seconden gingen hierbij verloren en dit had tot gevolg dat hij terug zakte naar een vijfde plaats. Wesley wist dat hij in de endurotest sneller was als zijn concurrent en wilde er dan ook volledig voor gaan. Helaas begon het voor deze test bijzonder hard te regenen en dit had tot gevolg dat verschillende rijders de steile helling niet op kwamen en de weg blokkeerden. Normaal deed Wesley zo’n elf minuten over deze test maar nu maar liefst 15 minuten en 34 seconden. Gelukkig hadden de concurrenten die achter Wesley stonden ditzelfde probleem waardoor hij de dag afsloot op een vijfde plaats. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat Wesley op een vijfde plaats in de tussenstand.

Thierry begon goed aan de eerste dag maar kende wat kleine problemen waar hij in sommige testen hinder van ondervond. Toch wist hij nog redelijk in de buurt te blijven van de concurrentie en sloot de dag af als zevende. Na de finish vond hij het probleem wat hem parten speelde zodat hij dit kon verhelpen voor de tweede dag.

De tweede dag startte erg goed voor Thierry. De extreme test en de crosstest verliepen beiden soepel. Ook in de endurotest wist hij een super tijd neer te zetten in de eerste ronde, wat resulteerde in een vijfde plaats. Thierry kon het goede rijden de hele dag blijven handhaven en de Husqvarna deed wat hij moest doen. Moe maar voldaan finishte hij de dag op een zevende plaats in de E1 klasse.

In het weekend van 6 en 7 september gaat het kampioenschap verder in Tsjechie.