Top 5 plaats voor Lucas Dolfing tijdens EK Italië

In het weekend van 28/29 juni stond voor TM rijder Lucas Dolfing alweer de volgende EK wedstrijd op het programma, dit keer ging de reis naar Italië. De organisatie had drie mooie proeven uitgezet. De eerste proef was een mooie extreem proef. De tweede proef was een cross proef op een stuk grasland. De derde en laatste proef was echt een enduro proef, een bos met veel stenen. Er moesten zoals altijd 3 ronden afgelegd worden.
Dag 1: In de eerste ronde moest Lucas Dolfing aardig wennen aan de stenen. In de tweede ronde maakte Lucas een paar foutjes wat aardig wat tijd kostte. In de derde ronde kon Lucas een goed ritme pakken en zo ook goede tijden neerzetten.

Dag 2: Ook de tweede dag moesten er 3 ronden afgelegd worden. In de eerste ronde kon Lucas Dolfing goede tijden neerzetten. In de tweede ronde maakte Dolfing een paar fouten waardoor hij wat tijd verloor. In de derde en laatste ronde kon hij een goed ritme pakken, tegen het einde van de laatste ronde begon het te regenen hierdoor werd alles spek glad. Lucas kon gelukkig zijn hoofd erbij houden en wist zo over de twee dagen als 5e over de finish te komen.