Pittens Racing op het podium in DM Enduro in Burg

Thierry en Wesley Pittens uit Vorstenbosch hebben tijdens het Duits Kampioenschap Enduro in Burg een podiumplaats weten te behalen. Thierry was oppermachtig in de N1 klasse en wist beide dagen naar zijn hand te zetten. Wesley was beide dagen aan het strijden in de top drie van de E3 klasse. Op zowel de eerste als de tweede dag legde hij beslag op een derde plaats en werkte hiermee een goede training af voor de komende endurowedstrijden. 

De organisatie had twee proeven uitgezet met daarbij een redelijk lange route. Hier lagen de gaten van negentien jaar geleden nog in en het beloofde dus een zware enduro te gaan worden. Omdat er verschillende rijders uit het EK en WK Enduro meededen, was het een goede training voor Wesley. Op de eerste dag deed hij goed mee in de top drie. Helaas verloor hij in de eerste proef teveel tijd waardoor hij de aansluiting met de twee koplopers verloor. Gedurende de dag begon het rijden steeds beter te gaan waardoor hij op een mooie derde plaats binnen kwam en dik tevreden aan zijn avondrust kon beginnen.

Wesley ging op de tweede dag verder waarmee hij op de eerste dag gestopt was. Gelijk had hij een goed ritme in handen en had de aansluiting met de top drie. Daarnaast stond hij in de top vijf van de scratch. Door een foutje verloor hij in de tweede ronde een aantal seconden maar toch wist hij dit netjes recht te zetten en ook de tweede dag op een mooie derde plaats af te sluiten.

Thierry reed hard in de N1 klasse en wist zijn voorsprong op de tweede man in iedere proef verder uit te bouwen. Hij bleef de hele dag goed geconcentreerd en met een grote voorsprong sloot hij de eerste dag als winnaar af in de N1 klasse maar ook in de scratch nationalen. Naast dit goede resultaat stond hij er goed bij in de scratch van de inters.

De tweede dag verliep hetzelfde. In iedere ronde bouwde hij zijn voorsprong verder uit en deed heel goed mee met de tijden van de inters. Samen met Wesley was hij verschillende keren de snelste Nederlander. Ook op de tweede dag won hij de N1 klasse en nationale scratch.

Tevreden keerden de gebroeders Pittens huiswaarts om zich voor te gaan bereiden op het Europees Kampioenschap Enduro in Tsjechië. Deze wedstrijd staat begin september op de kalender.