Enduro Club Drenthe, vierde ONK zorgt voor vierde plaatsen in zanderig Amersfoort

Je zou toch denken dat Drenten gewend zijn aan zand-en heidegrond maar getuige het aantal geblesseerden bij de Enduro Club Drenthe na deze wedstrijd, was het ondanks de mooie uitslagen wel even afzien op het puntje van de Utrechtse heuvelrug.

MSV Salz, organisator van de vierde ONK, had een mooie route bedacht. Veel zand, lange stukken en twee lange en een korte proef. Alle rijders waren ook zeer te spreken over de stukken waar je heerlijk hard kon rijden(of vliegen zoals een rijder zei) want ja, zo vaak rijd je niet over wat vroeger een vliegbasis was.

´s Ochtends aan de start stonden Lucas Dolfing, Gerard Steenbergen, Bram Gonlag, Geert Mulder, Sander Boer, Bert Hardenberg, Maurits Enting, Roelan ter Haar en Jan Hans Dolfing. Bij de eerste tankstop viel Maurits uit. Hij was (citaat) tegen beter weten in toch gestart maar zijn blessure speelde al direct op. Maurits nam het zekere voor het onzekere, vond de bult op zijn pols dik genoeg en heeft zich de rest van de dag verdienstelijk gemaakt in de verzorging.

Gerard moest bij de eerste tankstop al aardig sleutelen om wat noodzakelijke onderdelen te vervangen wat hem extra tijd kostte. Toen hij ook nog de achterkant van zijn motor verloor en hierna op zoek moest naar de kentekenplaat, was het voor hem klaar. Gerard heeft de wedstrijd niet uitgereden maar staat nog op een nette zesde plaats in het eindklassement.

Sander was één van de ongelukkigen die de waterbak nog door moest toen deze nog niet omgeleid werd. Na protest telt deze ronde niet mee voor de Nationalen. Sander liet zich niet van de wijs brengen en zette in bijna alle proeven een constantie tijd neer. Knap hoor als je op een paar honderdste van een seconde dezelfde tijd rijdt als in een eerdere ronde. Sander behaalde deze dag een vierde plaats.

Bert reed een prima wedstrijd. Weliswaar werden de rondetijden steeds iets langer maar met vallen, opstaan en weer doorgaan kom je een heel eind. Ook al werken niet alle armen, benen en schouders meer zoals je zou willen. Ook Bert behaalde deze dag een vierde plaats en kon na afloop de ziekenboeg bij de tent gaan versterken.

Roelan heeft deze dag gedaan wat hij beloofd had. ” Op de motor blijven zitten wat er ook zou gebeuren”. En er gebeurde genoeg, van links naar rechts en weer terug. Okee, Roelan is blijven zitten maar vraag niet hoe. Toen hij eenmaal van de motor afstapte na de wedstrijd, was er ook geen lichaamsdeel meer die mee wilde werken. De ziekenboeg bij de tent werd steeds gezelliger.

Bram en Geert reden zo´n beetje met elkaar op tot de laatste ronde. Daar ging het voor beide mis. Na behoorlijk wat bodem-en asfaltonderzoek met als resultaat butsen, builen, schaafwonden en zo meer was het gebeurd. Bram reed met pijn en moeite nog in de laatste seconde door de klok. De ziekenboeg bij de tent werd met hun komst  groter én pijnlijker.

Eigenlijk hadden alleen de jonge jongens geen last van blessures. Zo ook niet de broers Dolfing, Lucas en Jan Hans. Lucas reed weer een prima wedstrijd met mooie resultaten in de proeven. Jan Hans deed ook prima mee bij de daglicenties en behaalde, net als Bert en Sander, een vierde plaats. Lucas wist opnieuw beslag te leggen op een nette eerste plaats!

Al met al een gezellige, natte en zanderige dag daar in Amersfoort. Gelukkig waren de rijders in goede handen door de verzorging van Chris, Gezinus, Andries en Erwin.

De Enduro Club Drenthe bedankt MSV Salz voor de organisatie en wenst alle geblesseerde rijders een goed herstel toe! Op naar Vorden!

De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:
– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– VOF Bouwmeester