Hans Vogels wint ONK Enduro te Hellendoorn

Een natte en gladde Enduro moest er afgelopen weekend worden verreden in Hellendoorn. Drie ronden met daarin drie pittige proeven kregen de rijders voorgeschoteld. Hans wist deze wedstrijd zowel in zijn klasse E2 als de scratch met grote voorsprong te winnen en verstevigde hiermee zijn koppositie in het Open Nederlands Kampioenschap.
De eerste proef lag in de bossen nabij het motorcrossterrein van Hellendoorn. Voor de rijders en begeleiders was er geen klok opgesteld, zodat eenieder pas ‘s avonds bij de prijsuitreiking de gereden tijden kon zien. Hans begon uiteraard erg gemotiveerd en gaf aan een goede proef te hebben gereden. Zoals gezegd moesten we wachten tot laat in de middag voor de juiste tijden, maar deze bleken erg goed te zijn.

De tweede proef was in en om het bekende zandgat van Hellendoorn, waar de bospaden erg modderig en, door de vele boomwortels, erg glad waren. Op deze proef maakte Hans elke ronde veel seconden verschil met de concurrentie.

De derde proef was op en om het privé motorcrossterrein van Klein Kromhof en verliep door de dag heen nogal chaotisch. De start was op een grasveld met meteen enkele bomen die als hindernis moesten worden genomen. Vanuit dit grasveld  ging men naar het motorcrossterrein en dan weer door naar een maisplak, welke erg modderig en zwaar was. Vanuit de maisplak kwamen de rijders weer op de motorcrossbaan en dan weer op het startterrein waar ze nog een extreme met tractorbanden en boomstammen werd voorgeschoteld.

Hans reed de eerste ronde van deze proef een perfecte tijd. De proef was de tweede ronde erg zwaar geworden en er waren grote stukken lint, waarmee het parcours werd uitgezet, verdwenen. Ook nu reed Hans een uitstekende tijd, maar tijdens de tankstop werd bekend gemaakt dat deze proef zou worden geannuleerd omdat er veel parcourslint was verdwenen. Voor de derde ronde had de organisatie een heel stuk van de proef ingekort, en de extreme een stuk gemakkelijker gemaakt. Hans reed ook nu weer een perfecte tijd en wist toen dat de dagoverwinning binnen was.

De volgende wedstrijd van Hans is de Enduro te Zelhem.

Stichting motorsport Hans Vogels.

http://www.hansvogels.com

https://www.facebook.com/hansVogelsEnduro

https://twitter.com/hans_vogels