Enduro seizoen België en Duitsland ook op gang

In België begon het zondag in Hautrage. Twee proeven van ruim zes minuten, waarvan de proef in de steengroeve (VIDEO Kevin Gainiaux) de interessantste was, vroegen van winnaar Cedric Melotte (Yamaha, E1) 1uur16.30m. JF Goblet (Husvarna, E3) werd tweede en Cedric Cremer (KTM, E2) werd derde in de scratch. Kevin Gauniaux werd 4e en Wim van der Heyden 6e in de scratch. De lijsten staan hier. Mathias van Hoof, E1 beloften, die zich bij de Superenduro van Schijndel nog stevig blesseerde, haalde een 4e plaats, chapeau!

In Duitsland werd zaterdag en zondag De Uelsener Geländefahrt Itterbeck gereden. Scratchwinnaar op beide dagen werd Dennis Schröter (E3) en die was na drie ronden en zes proeven in 34 minuten klaar. Davide von Zitzewitz (E2) en Edward Hübner (E1) eindigden steeds 2e en 3e. De lijsten staan hier. Proef 2 was een lange zandbak van zo’n 10 minuten.
Op zaterdag reed Marco Teunissen naar een 54e plaats in de inters scratch; met goeie proeftijden maar 13 strafminuten. Op zondag haalde Vincent Rikhof een 31e plaats en Henk Spenkelink een 52e.