Jeugdenduro Westerbork: genieten in Drenthe!!!

Rick Folkers op weg naar de grootste bekerFoto’s VSfoto.nl Mijn foto’s. UITSLAG. De kop is er af en het was een heel mooi feestje met een fiks aantal deelnemers. Vanaf het startpodium meteen een “opwarm” bosje in, kruip-door-sluip-door, een bruggetje over naar een akker en nog wat kilometers. Zo’n 10 minuten rijden tot aan de proef die weer tegen de paddock aan lag.
Een erg goed uitgezette proef met alles er in. Natuurlijk stukken crossbaan maar ook de graswallen, mooi afhangend en glad na een korte bui, en Lucas zijn extreme trainings-baantje. Of je moest de soft route kiezen! Vooral de vrachtauto banden bleken lastig. Alle klassen reden vijf ronden van een half uur per ronde.

In de J1 was de opkomst wat lager door de NK cross in Heerde. Roy Mensen reed onbedreigd naar de overwinning. Ricardo Abrahams reed in een erg vlak schema naar plaats twee met als uitzondering de 4e proef waarin hij de turbo er even opzette. Yorick Nijzink toonde zich een echte doorzetter want hij verloor in de eerste ronde zijn kickstarter en vond die ook niet meer terug. Daarna mocht hij dus vier rondjes de motor niet af laten slaan en dat lukte prima met een derde plaats als eindresultaat. (Ja, tijdens het tanken zette hij hem keurig uit).

In de J2 trok Rick van Wanrooy de boel op gang maar vanaf proef 3 kwam Rick Folkers er full speed overheen. Die reed in proef 5 de snelste tijd van de dag en pakte zo de overwinning. Ook Jorn Zoetekouw had een sterk eindschot. Hij reed in proef 4 en 5 elf seconden van zijn achterstand af maar kwam er nog drie tekort en hij werd dus 3e achter Rick van Wanrooy.

Rick Folkers reed met een wildcard via zijn dealer Pol Motors op een demo Husqvarna 125 cc. KTM en Husqvarna hebben namelijk in overleg met de KNMV het initiatief genomen om de jeugdenduro te gaan promoten. Het officiële persbericht met alle details komt binnenkort. Dit superplan biedt bij elke jeugdenduro de mogelijkheid om via de regio-dealers kans te maken op een demo-ride/wedstrijd deelname. De hoop is dat zich hier meer importeurs bij aan sluiten. Let op de berichten binnenkort!!!

Tenslotte bij de daglicenties won regiotalent Danny Koerts met een nette eindtijd. Hij zou daarmee 18e bij de J2 zijn geworden en ook dat biedt perspectief.