Noord Holland wederom goed vertegenwoordigd tijdens Jeugd Enduro en Cross Country

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. De eerste Jeugd Enduro in Westerbork. Een prachtige accommodatie met een eveneens prachtige route om maar niet te spreken over de zeer uitdagende proef. Met een serieus stukje extreem erin verwerkt. Aan de organisatie lag het dan ook zeker niet! Een organisatie die, naar ons idee, ruim geslaagd was voor de missie.
NH was goed vertegenwoordigd. Met Rens Veerman, Ilse Hoenson(zus van) en Tijs Slooten was het team van initiator Martien Jimmink goed aanwezig. Maar er waren er meer uit NH(de provincie met 1 baan, Texel). Zo heeft Rick van Wanrooy een serieuze gooi gedaan naar de overwinning. Rick sleepte een respectabele 2 plaats uit het vuur. Naast Rick zijn nieuwkomers Mark Teeuwen en Jarno Duineveld na 1 wedstrijd al overtuigd van het feit dat de Jeugd Enduro iets geweldigs is.

En eigenlijk mogen we concluderen dat het bijzonder spijtig is dat er niet meer jongens dit fantastische initiatief in hun hart sluiten. Met in totaal maar 36 rijders wordt er nogal wat gevraagd van de organisatie. Positief is, dat de kwaliteit van de rijders die meestreden, wel omhoog is gegaan. Neem, de uiteindelijke overall winnaar, Rick Volkers maar zeker ook Jorn, Jordi, Ton en het 125 cc talent Marcel Conijn. Het zijn allemaal jongens die de Jeugd Enduro naar een hoger niveau trekken. Maar laat dit voor de twijfelaars alsjeblieft geen reden zijn om niet te komen. Probeer het eens met een dag-inschrijving. Een kleine waarschuwing vooraf, Jeugd-Enduro is geweldig en voor je het weet sta je elke wedstrijd aan de start.

2015pb03_Rens en Tijs voor de klok Westerbork 2015. Waar de mannen tijdens de gewone Enduro helpen, staan ze tijdens de Jeugd Enduro zelf aan de start.De Cross Country van Westerbork was ook een groot succes te noemen. Hier bestond de Noord-Hollandse delegatie uit: Nestor Martien Jimmink, Edwin Groen, Simon en zoon Sam Groot. En wat is het toch mooi om in te schrijven, grote verhalen te delen met een koppie koffie en een plakje cake. Waar gaat het dan al zo over, juist waar het de dag ervoor ook over ging. Doen we het extreem gedeelte of het “Softe” alternatief. De wedstrijd had voor de NH een goed verloop, zonder veel erg. Een prachtige ervaring en, zoals Mart verwoorde, “de concurrentie was fantastisch”. Wat uiteindelijk resulteerde in een 7e plaats voor Edwin en een 13e voor Mart. En later in de bus naar huis werd nog eens vol respect en ongeloof gesproken over het gemak waarmee Lucas Dofing en de andere toppers door de achterblijvers snijden. Chapeau voor die mannen maar zeker ook voor de organisatie en we willen dan ook graag gebruik maken van de gelegenheid om deze hartelijk te bedanken voor de mooie dagen!