Gebroeders Pittens zetten goede resultaten neer in het EK Enduro in Kroatie

De gebroeders Pittens uit Vorstenbosch hebben in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Buzet, Kroatie goede resultaten neer weten te zetten. De hoogtepunten waren toch wel de negende plaats van Thierry op de tweede dag in de E1 klasse en Wesley wist er op de tweede plaats in de E3 klasse een hele knappe zesde plaats uit te halen.

Op woensdag vertrokken de gebroeders Pittens richting Kroatie. Toen men op plaats van bestemming aan kwamen, merkten ze al snel dat het goed weer was. Na de proeven verkend te hebben kwamen de Beta en de Husqvarna zonder problemen door de keuring waardoor Thierry en Wesley zich met een rustig gevoel konden voorbereiden op de eerste dag.

Thierry begon op de eerste dag veel te voorzichtig waardoor hij niet lekker in zijn ritme kwam. Toch wist hij tegen het einde van de dag nog een aantal goede tijden neer te zetten en kwam uit op een elfde plaats, waar hij niet helemaal tevreden over was. Tegen het einde ging het rijden erg goed en hij hoopte dit op de tweede dag door te kunnen zetten.

De tweede dag begon lekker voor Thierry. Zijn tijden waren super en hij wist gelijk in de eerste proef een negende tijd neer te zetten. De rest van de dag wist hij zijn goede rijden verder te zetten. Even werd het nog spannend met zijn landgenoot Lucas Dolfing maar Thierry trok aan het langste eind en sloot de dag af op een negende plaats in de E1 klasse.

Wesley ging op de eerste dag gelijk goed van start en zette in de eerste proef een zevende tijd op de klokken. De verschillen tussen de rijders waren klein waardoor ieder foutje afgestraft werd. Helaas ging het in de eerste proef van de tweede ronde mis met Wesley. Hij kwam ten val en werd terugverwezen naar een tiende plaats. Helaas werd hij gedurende de dag ziek en het lukte hem niet meer om zichzelf te verbeteren. Aan het einde van de dag heeft hij de motor in het parc ferme klaar gezet en begon vol goede moed aan de voorbereiding op de tweede dag.

De tweede dag begon positief voor Wesley met een zevende tijd in de eerste proef. Het rijden ging beter dan op zaterdag en dit wist hij ook in de tweede proef door te zetten en stootte door naar een zesde plaats. In de rest van de dag was hij aan het vechten voor de vijfde plaats. In de laatste ronde stond Wesley slechts 1.5 seconden achter de vijfde man. Helaas ging hij toen in de proef in de fout waardoor hij wat tijd verloor en de dag afsloot op een zesde plaats.

Tevreden keerden de gebroeders Pittens huiswaarts en gaan zich in de komende weken voorbereiden op de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap in Finland. Deze wedstrijd wordt verreden in het weekend van 8 en 9 augustus.