Beta Super B rijders doorstaan zware EK 2-daagse Croatië

Afgelopen weekeinde vond de tweede in een serie van 4 EK enduro wedstrijden plaats in Buzet (Croatië). De omstandigheden waren zeer uitdagend te noemen, met een totaal andere terreingesteldheid dan wij in Nederland kennen. Het zéér technische parcours was afwisselend stoffig , glad en bezaaid met stenen. Tijdens de pre-ride op vrijdag bleek al dat sommige, natte klimmetjes bijna niet op eigen kracht te nemen waren. Ook de extreme hitte eiste zijn tol, waarvan Wesley Pittens de eerste dag enorm veel last had.

De technische keuring was voor alle drie de Beta Super B rijders een peulenschil en iedereen was top gemotiveerd om zaterdagmorgen van start te gaan.

Bjorn Sloot, de EK rookie van het team, had echter gelijk in de eerste proef zaterdagmorgen een probleempje met de bediening van de koppeling. Hij wist dit snel te herstellen maar verloor toch aanzienlijk wat tijd op de concurrentie. Aangezien het hele veld in de E2 klasse erg aan elkaar gewaagd is, viel dit in het verdere verloop niet meer goed te maken. Dag 2 verliep zonder problemen voor Bjorn en deze wedstrijd was voor hem weer een hele goede leerschool om zich verder naar de top in de Europese enduro scene op te werken. Resultaat dag 1 : 29ste, dag 2 : 25ste.

De ander Beta Super B rijder in deze zéér sterk bezette E2 klasse, Bas Klein Haneveld, strijd serieus mee voor de punten in deze categorie. De eerste dag kon Bas echter niet goed in zijn ritme komen en moest hij genoegen nemen met een plaats net buiten de punten. Ondanks dat Bas op dag 2 erg veel last kreeg van een polsblessure opgelopen anderhalve week voor deze wedstrijd, reed hij zich op dag 2, op karakter,  wél in de punten. Resultaat dag 1 : 16de, dag 2 : 15de.

De Beta Super B rijder in de E3 klasse, Wesley Pittens, ging zoals gewoonlijk 110% gemotiveerd van start op dag 1. Echter gedurende de dag kreeg hij steeds meer last van de enorme hitte, zelfs zo erg dat hij geen voedsel meer binnen kon houden. Tóch sleepte Wesley er nog een top tien klassering uit. Na een goede nacht rust, liet Wesley er op dag 2 geen twijfel over bestaan dat hij uit het goede enduro hout is gesneden en werd hij de beste Nederlandse rijder in de E3 klasse deze dag, op slechts enkele seconden verschil met zijn voorganger, nét buiten de top 5. Dik in de punten dus !  Resultaat dag 1: 10de, dag 2 : 6de.

Qua terreinomstandigheden is deze EK wedstrijd wellicht de moeilijkste in de serie voor de Nederlandse rijders. De volgende EK vindt plaats in het Finse Jämsä  op 8 en 9 augustus, waar we meer afwisseling van harde en zachte ondergrond mogen verwachte.