Het WK Enduro in Belgie kan beginnen voor Bas Klein Haneveld

Bas Klein Haneveld van het Beta Super B Team gaat vrijdagavond beginnen aan de supertest van het WK Enduro in het Belgische St. Hubert. Bas heeft veel tijd in deze wedstrijd gestoken en kwam op dinsdagavond al aan in het Waalse plaatsje St. Hubert om alles voor te bereiden.

Op woensdag en donderdag heeft hij de proeven verkend. De eerste proef is een mooie crossproef op het gras van ongeveer zes minuten. De tweede proef is een pittige met veel extreme obstakels zoals steile wanden, stenen bak, steile klimmetjes en afdalingen. Hier zullen de rijders ongeveer twee minuten over doen, mits je nergens blijft steken. De derde proef is uitgezet in het bos. Hier zal de snelheid hoog liggen en kan het door de vele boomwortels wel eens erg verraderlijke gaan worden. Hier zullen de rijders ongeveer 13 minuten over doen.

Vandaag heeft Bas zijn Beta machine ingeleverd in het parc ferme. Bas neemt deel aan deze wedstrijd om tussen de grote mannen ervaring op te doen en om te zien waar hij staat. Bas kan van de service genieten van het Beta Factory Team, wat natuurlijk helemaal super is. Mochten er problemen zijn dan hebben zij alle onderdelen bij zich en kan het probleem makkelijk verholpen worden.

Vrijdagavond staat voor Bas de supertest op het programma en staat hij tussen de mannen die strijden om de wereldtitel. In de supertest rijden de coureurs een 1 tegen 1 wedstrijd, wat spectaculair is voor het publiek. De uitslag telt mee voor de zaterdag.

Bas heeft zich goed voorbereid en van hem mag de wedstrijd gaan beginnen!